Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / SINIRDA GÜMRÜK TOPLANTISI

SINIRDA GÜMRÜK TOPLANTISI

SINIRDA GÜMRÜK TOPLANTISI05.02.2013
Bulgaristan ile Türkiye''nin gümrük yetkilileri toplantı yaptı.

Bulgaristan''ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı''nda süren genişletme çalışmaları nedeniyle tır giriş çıkış işlemlerinin yavaşlaması üzerine toplantı yapıldı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Svilengrad Gümrük Bölge Müdürü Todor Karaivanov ve sınır kapılarında görevli yöneticiler, Kapıkule Sınır Kapısı VİP Salonu''nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Karaivanov, Kaptan Andreevo Sınır Kapısı''nda devam eden modernizasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yalçın da tır giriş ve çıkış işlemlerinin hızlandırılması talebini Bulgar yetkililere iletti.
 
"Görüşmeler olumlu"
 
Yalçın, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, son haftalarda Türkiye tarafında, Bulgaristan''dan kaynaklı tır kuyruklarının oluştuğunu söyledi.

Görüşmelerde Bulgar makamlarından, sınır kapısı inşaatı başlamadan önce taahhüt ettikleri tır giriş-çıkış sayılarına riayet etmelerini istediklerini anlatan Yalçın, "Bulgaristan makamları günlük 600 tır alımı yapacaklarını belirtmişlerdi. Ancak son haftalarda bu sayıyı 400''e kadar düşürdükleri için Kapıkule Sınır Kapısı ve Hamzabeyli Sınır Kapısı''nda kuyruklar oluşmaya başladı. Konuyu ilgililerine anlattık, onlarda gereğini yapacaklarını söylediler. Olumlu bir görüşme oldu" diye konuştu.

Geçen hafta Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı''nda yurt dışına çıkmak için bekleyen tırlar uzun kuyruklar oluşturmuştu.


Kaynak : Dünya
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr