Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / YENİ YASA TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEDİ

YENİ YASA TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEDİ

YENİ YASA TAŞIMACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEDİ22.01.2013

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, ehliyet almak kadar ucuz ve masrafsız bir şeyin olmadığını söyledi.

Fevzi Apaydın, “Önce vatandaş sürücü kursundan belgeyi alıyor, emniyete gidiyor, bu belgeyi ehliyete dönüştürüyor ve ondan sonra eşinden dostundan aldığı paralarla taksi alıyor, otomobil alıyor, minibüs alıyor. Alıyor, gerek şehir içerisinde gerekse şehirlerarasında taşımacılık sektörüne giriyor. Buna bir ‘dur' denilebilmesi için taşımacılık yasası çıkarıldı. Çıkarıldı ama uygulaması zor oldu. Yasanın uygulanması için 2 ayda bir genelge çıkıyor. Halen bitmiş değil.” dedi.

4925 sayılı yasa ulaşım sektörünün sorunlarını çözmedi

Taşımacılık sektöründeki boşluğun 2004 yılında yürürlüğe giren 4925 Sayılı Yasa ile doldurulmaya çalışıldığını anlatan Apaydın, yasanın ulaşım alanına ve kendilerine çok uymadığını söyledi. Yasanın uyarlanması için 2 ayda bir genelge geldiğini ve yasanın maddelerinin genelge ile değiştirildiğini vurguladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası başkanlarının katlımı ile gerçekleştirilen toplantıda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren oda başkanları yetkililerden acil çözüm istedi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu binasında düzenlenen toplantıya TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Başkanvekili Hasan Topçu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Yolcu Taşımacıları Daire Başkanı Zafer Dağlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Uygulama-Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Ufuk Göksel katıldı.
 

Kaynak : Lojistik Hattı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr