Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ÇİN İLE KARGO KRİZİ AŞILDI

ÇİN İLE KARGO KRİZİ AŞILDI

ÇİN İLE KARGO KRİZİ AŞILDI08.01.2013
Çin'li hava kargo taşıyıcısı Jade Cargo'nun Atatürk Havalimanında yaşadığı slot sorunu nedeniyle Çin'in, yasak getirdiği kargo uçuşları yeniden başlayacak.

Türk Hava Yolları (THY) ve 3 havayolu şirketinin düzenleyeceği uçuşlar ile iki ülke arasında kargo uçuşları yapılmaya yeniden başlayacak. Türk Hava Yolları (THY) ve 3 havayolu şirketinin düzenleyeceği uçuşlar ile iki ülke arasında yıllık 40 bin ton kargo taşınması ve 500 milyon dolarlık ciro elde edilmesi bekleniyor.

Çin ile Türkiye arasında yaşanan kargo taşımacılığı sorunu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) yürüttüğü çalışmalar sonrası çözüldü. Çin'in, yerel firması Jade Cargo'nun İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçuş düzenleme isteğine olumlu cevap verilmemesi üzerine getirdiği yasaklama sebebiyle bu ülkeye yaklaşık 1,5 yıldır kargo seferi düzenlenemiyordu.

Dünyanın en büyük ve en ucuz üreticisi konumundaki Çin'e yapılamayan kargo uçuşları, başta tekstil ve yedek parça şirketleri olmak üzere havayolu firmalarını ciddi sıkıntıya düşürdü. SHGM tarafından sorunun çözümü konusunda yürütülen çalışmalar geçen hafta olumlu sonuçlanınca iki ülke arasında haftalık 14 uçuş düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı. İki ülke sivil havacılık otoriteleri tarafından varılan anlaşmaya göre, THY (Turkish Cargo), MNG Airlines, My Cargo ve ULS Airlines Cargo Çin'e gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından haftada 14 uçuş gerçekleştirebilecek. MNG Havayolları Genel Müdürü Sedat Özkazanç, anlaşma sayesinde yılda yaklaşık 40 bin ton kargonun Türkiye üzerinden taşınacağını söyledi.

 

Kaynak: havakargotürkiye

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr