Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / LİMANLAR LNG ALT YAPISI OLUŞTURACAK

LİMANLAR LNG ALT YAPISI OLUŞTURACAK

LİMANLAR LNG ALT YAPISI OLUŞTURACAK04.12.2012

Avrupa Komisyonu, deniz yakıtı olarak sıvılaştırılmış doğal gaza yönelik koşulları geliştirmek üzere üye devletlerdeki ana limanları zorlayacak kurallar oluşturuyor.


Avrupa Komisyonu, deniz yakıtı olarak sıvılaştırılmış doğal gaza yönelik koşulları geliştirmek üzere üye devletlerdeki ana limanları zorlayacak kurallar oluşturuyor.


Brüksel, deniz yakıtlarındaki sülfüre dair güncel talimatında gündeme getirdiği gibi, Avrupa Komisyonu’nu denizcilik endüstrisinin ihtiyaç duyduğu çözümleri sağlama konusunda yardım sağlamakla sorumlu tuttu.


Avrupa Komisyonu, deniz yakıtı olarak sıvılaştırılmış doğal gaza yönelik koşulları geliştirmek üzere üye devletlerdeki ana limanları zorlayacak kurallar oluşturuyor. Neredeyse hiç kimyasal içermeyen LNG, gelecekteki düşük sülfür emisyon limitlerini karşılamanın bir yolu olarak görülmekte ve ayrıca distile yakıtlardan ve akaryakıttan daha az NOx ve CO2 üretmekte.
31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde Stockholm’deki LNG Yakıt Forum’unda konuşan EMSA Genel Müdürü Markko Mylly, EMSA’nın komisyondaki üst yönetimi DG MOVE’un taşımacılıkta temiz güç üzerine bir talimat için çalıştığını belirtti. Bu, önümüzdeki yıl Brüksel’in hava emisyonlarını azaltma çabalarının bir parçası olacak ve tüm üye devletler en azından bir yakıt ikmal istasyonu kurmak zorunda kalacaklar. Ödenekler, Trans Avrupa Ağları (Trans-European Transport Networks- Ten-T) çerçevesinde sağlanacak.

 


Kaynak : DenizHaber

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr