Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / HAVA KARGO GÜVENLİK SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA

HAVA KARGO GÜVENLİK SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA

HAVA KARGO GÜVENLİK SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA22.11.2012

Londra’da gerçekleşen Taşıma ve Güvenlik Fuarı’nın 2. gününde hava kargo dünyasından delegeler kendi sektörleriyle ilgili bazı sorunları tartıştı.
    

Öğleden sonraki özel oturumda Londra’nın Olympia Fuar merkezindeki katılımcılar, KLM Kargo Direktörü Keister Meijer ve UPS Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Havacılık Güvenliği Müdürü Howard Stone’nu dinleme fırsatı bulduklarından dolayı yeterince şanslıydı.
     

Meijer, özellikle milletvekilleri ve teknoloji üreticileri için sert bir mesaj verdi.
   

“Şu anda yaygın olmayan düzenleyici yapıyı düzeltmek ve ulusal yapıda birbirini tekrar eden üreticilerin uyumlaşmasını sağlamak için düzenleyiciler daha sıkı çalışmak zorunda.”
   

KLM güvenlik şefi de X-RAY cihazlarını kullanmaya hevesli olmadıklarını belirtti ve genellikle teknoloji üreticilerine karşı katı bir tutum takındı.
     

Ayrıca Howard Stone, Meijer’in çoğu yorumunu tekrar ederek üç alanda ilerleme için kapsamlı ve büyüleyici bir çözüm sundu: standatların uyumu, risk yönetimi, hükümetin rolü ve sektör.
   

Global güvenlik standartlarına duyulan ihtiyaç hakkında tutkuyla konuşan TAPA EMEA (Ulaştırma Varlık Koruma Derneği, Avrupa Orta Doğu ve Afrika) Güvenlik Müdürü Paul Linders ise, hava kargonun endişelerinden kurtulabilmesinin sürdürülebilir yeniliğe ve iletişime ve daha çok hava kargo çalışanına bağlı olduğunu ifade etti.

Kaynak:Havakargoturkiye

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr