Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HURSAN LOJİSTİK’TEN A SINIFI DEPOLAR

HURSAN LOJİSTİK’TEN A SINIFI DEPOLAR

HURSAN LOJİSTİK’TEN A SINIFI DEPOLAR21.11.2012

Hursan Lojistik Yönetim Temsilcisi/ İş Geliştirme Müdürü Dogukan Kırımtayyıf, “Yeni depolarımız bir lojistik firmasının ihtiyaç duyabileceği tüm fonksiyonları içerecek şekilde A sınıfı depo standartlarına uygun ve depolama kapasitesi, işletme masraflarını minimize edecek seviyede yapıldı” dedi.

Lojistik hizmetlerde nasıl bir iş modeli uyguluyorsunuz? Müşteriye özel çözümleriniz var mı?

Hursan lojistik olarak, sektörel odaklı hizmet üretmek, sektörlerdeki iş ortaklarının rekabet gücünü artırmak üzere ihtiyaç duydukları lojistik modelleri yaratmak, bu modeller üzerinde etkin, yalın, süratli ve düşük maliyetli çözümler üretmek üzere kurulmuştur. Türkiye’de gerçek anlamda, liman hizmetlerini, depolama ve katma değerli müşteri hizmetleri süreçlerini entegre hale getiren, teknoloji tabanlı lojistik hizmet üreten bir firma.

Araç filonuz, şubeleriniz, depolarınız vb. yatırımlarınız hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz? (Araç filonuzun özellikleri, araç adedi, deponuzun büyüklüğü-lokasyonu, şubelerinizin bulunduğu şehirler vb)

Hursan Lojistik firması yeni depo yatırımlarını eylül ayında bitirmiş olup gümrüklü kapalı alanını 7 bin metrekareye çıkarmıştır. Toplamda 14.500 metrekare açık 7 metrekare kapalı alana sahip depo yatırımı büyük ve önemli bir yatırım. Bu yatırım Hursan Lojistik’in yeni yatırımları ile istikrarlı büyümesini devam ettirdiğini göstermekte.

Hursan Lojistik 2012 yılının Eylül ayında açtığı yeni depolarının bir lojistik firmasının ihtiyaç duyabileceği tüm fonksiyonları içerecek şekilde A sınıfı depo standartlarına uygun olarak yapıldı. Hursan Lojistik’in yeni depolarında depolama kapasitesi, işletme masraflarını minimize edecek seviyede yapıldı. Yeni yatırım projesi, hızlı yük teslimi, boşaltma ve manevra alanlarına imkan verecek oturum alanına sahip olup 2 katlı olarak dizayn edildi. Projede, modern bir depoda olması gereken tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Kapı ve rampa sayıları yeterli ölçüde seçildi. Bina aks ölçüleri, raflama sistemine uygun olarak seçilmiş ve uygulandı.

Lojistik hizmetlerde sürdürülebilirliği sağlamanın olmazsa olmazları nelerdir?

Türkiye’deki ulaştırmacılık sektörünün sorunlarının aşılabilmesi ve üç yanı denizlerle çevrilmiş ülkemizin potansiyellerinin sürdürülebilir bir taşımacılık anlayışına dayalı olacak şekilde geliştirilmesi bakımından önemlidir.

Hursan Lojistik olarak sürdürülebilirlik ve çevre açısından denizyolları ile yapılan yük taşımacılığı daha çevre ile dost bir ulaştırma biçimi olduğunu düşünüyoruz Kısa mesafeli denizyolu taşımacılıktaki limanların altyapı olarak geliştirilmeleri, aynı zamanda derin deniz aktarma operasyonlarının yapılabileceği önemli limanların yaratılabileceği anlamına da geldiğini düşünmekteyiz.

Hursan Lojistik hizmet portföyü için teknolojik altyapısını nasıl geliştiriyor?

Hursan lojistik olarak teknolojik çözümleri kapsamında, depolama hizmeti verdiği çözüm ortaklarının tüm günlük siparişlerinin elektronik ortamda alınarak lojistik iş emirlerine dönüştürülmesi, tüm lojistik süreçlerin izlenmesi ve ihtiyaç duyulan raporlamaların yapılması kapsamında, elektronik gönderi sorgulama, elektronik ortamda her türlü döküm, stok hareket, dağıtım performansı, malzeme seviyelerinin irdelenmesi, nakliye sorgulamaları, lojistik raporlama gibi tüm teknolojik kapsamındaki ihtiyaçlara cevap verecek teknoloji ve programlar ile lojistik bilgi sistemleri hizmetini sunan, entegre yapıyı hizmet çatısı altında oluşturdu.

Kaynak:Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr