Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / IATA SIRALAMASINA GÖRE KARGOTUR 7. SIRADA

IATA SIRALAMASINA GÖRE KARGOTUR 7. SIRADA

IATA SIRALAMASINA GÖRE KARGOTUR 7. SIRADA20.11.2012

Kargotur Genel Müdürü Doğan Vapurcu, İsveç acentesi ile İstanbul’a haftada iki komple tır sevkiyatlarının başladığını ve bunun için grupaj servis açmayı planladıklarını söyledi.

Kargotur’un üyesi olduğu Five Star Freight Systems’in yıllık genel toplantısı 24-27 Eylül’de gerçekleştirildi. Her sene farklı bir ülkede düzenlenen bu toplantıya Türkiye/ İzmir ev sahipliği yaptı. 3 gün süren toplantıda geçen senelere ait yapılan yükleme sayıları tartışıldı. Genel kararların alındığı toplantıda farklı ülkelerden gelen acente sahipleri ile yüz yüze görüşülerek iş geliştirme ile ilgili kararlar da alındı. Türkiye’nin konumu itibari ile Avrupa ve Asya arasında köprü vazifesi gördüğü için Kargotur’un Five Star Freight System için öneminin tartışılmaz olduğunu ve Türkiye’nin tanıtımında üyeliklerinin büyük ve önemli bir rol oynadığını söyleyen Kargotur Genel Müdürü Doğan Vapurcu ile hedefleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

Türkiye’deki tek üyesi olarak Five Star FreightSystems’in Kargotur’a katkıları neler oldu?

4 yıldır Five Star FreightSystem’in tek yetkili acentesiyiz. Bu toplantılarda çalıştığımız acenteler Kargotur’a öncelikle güven duyup bizim onlar için yapabileceklerimizi ve servislerimizi anladılar. Her sene yüz yüze görüşmelerle onlara verdiğimiz güven güçlenerek, bize daha fazla iş hacmi olarak geri döndü. Örnek verecek olursak; İsveç acentemiz ile İstanbul’a haftada 2 komple tır sevkiyatımız başlamış olup, bunun için grupaj servis açmayı planlamaktayız. Ayrıca yerli firma olarak özellikle butik hizmet isteyen müşterilere çözüm yaratabilme konusundaki başarımız bu günlere gelmemize sebeptir. IATA sıralamasına göre; 2010 senesinde 55. sıralarda yer alan Kargotur 2011’de 35. sıralara yükselmiş ve yükselme hızla devam etmiş şu anda 7. sırada yerini aldı.

Five Star FreightSystems’in, Türkiye lojistik pazarı için önemi nedir?

Five Star FreightSystem’in Türkiye Lojistik Pazarı için önemi tartışılamaz. Şöyleki; üye olan ülkeler Türkiye pazarını tanımıyor ve çekinerek hareket ediyordu. Gerek lokal masraflar, gerekse gümrüklerdeki iş akışları, üye olan ülkelere anlatılarak Türkiye’deki prosedürler hakkında bilgi verildi ve Türkiye pazarı hem teorik hem de uygulama bazında tanıtıldı. Bütün bu çalışmaların bizler için kazanım olduğunu düşünüyoruz. Daha önceleri reddettikleri, çekinerek gönderdikleri yüklemeleri tüm bu tanıtımlardan sonra akıllarında soru işareti kalmadan göndermeye başladılar. Buda yükleme sayılarımızın artması gibi pozitif sonuçlar meydana getirdi. Türkiye’nin tanıtımında üyeliğimiz büyük ve önemli bir rol oynamakta. Five Star ile olan işbirliğimiz iş potansiyelimizi artırmakta bu da ülke ekonomisine artı değer katmakta.

Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıktan sonra Kargotur’un yeni hedefleri ve projeleri nelerdir?

Bu sene toplantının İzmir’de olması, katılan üyelerin memnuniyeti Kargotur ailesinin başarısı. Sonraki senelerde toplantıların tekrar Türkiye’de farklı bir şehirde olması için üye ülkelerden talepler geldi. Bu da Türkiye’nin dünya çapında tanıtımı için olumlu gelişmeler. Ayrıca yeni bir toplantı için farklı bir şehirde çalışmalar yapılacak. Bu arada, iş potansiyelinin artışına paralel olarak Ankara ve Gaziantep’de şube açmak için ön hazırlıkları tamamlamaktayız.

Kaynak:Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr