Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİKTE TİCARİ RİSKLERİ AZALTACAK İŞBİRLİĞİ

LOJİSTİKTE TİCARİ RİSKLERİ AZALTACAK İŞBİRLİĞİ

LOJİSTİKTE TİCARİ RİSKLERİ AZALTACAK İŞBİRLİĞİ19.11.2012

UTİKAD yürüttüğü “Risk Yönetimi Projesi” çerçevesinde stratejik ortaklıklarına bir yenisini daha ekledi.

Taşımacılık ve lojistik sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD ile ticari bilgi temini konusunda 170 yıllık deneyime sahip Dun&Bradstreet (D&B) arasında imzalanan anlaşmayla, şirketlerin finansal gücü ve kredi güvenirliliğini değerlendiren Dun&Bradstreet, hazırlayacağı raporlarla UTİKAD üyelerine de hizmet verecek.
 
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), tüm dünyada 200 milyondan fazla firmadan oluşan bir veri tabanına sahip Dun & Bradstreet (D&B) ile UTİKAD üyelerinin ticari risklerini azaltmayı hedefleyen bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile D&B’nin uzun yıllardır global sektörün lider oyuncularına sağladığı hizmetler artık UTİKAD üyelerine de avantajlı bir şekilde sunulacak.

UTIKAD günümüzde başarılı risk yönetiminin, kurumların ticari ve sürdürülebilir başarısının temelindeki  en kritik etkenlerden biri olduğunun bilinciyle, üyelerini bu alanda bilgilendirmek ve lojistik sektörüne özel tasarlanmış ürünler oluşturmak amacıyla başlattığı “Risk Yönetimi Projesi”ni sürdürmektedir. Bu doğrultuda UTİKAD, çözüm ortağı Gras Savoye Willis ile kurduğu Sigortalı Konşimento sisteminden sonra ikinci işbirliğini konusunda lider ve uzman olan bir diğer kuruluş olan D&B ile gerçekleştirdi.
D&B ile UTİKAD arasındaki işbirliği anlaşması Kasım ayında UTİKAD Genel Merkezi’nde imzalandı. İmza törenine UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve D&B Türkiye Genel Müdürü Didem Taner’in yanı sıra dernek yönetim kurulu üyeleri ve D&B yöneticileri de katıldı.
Erkeskin:“Riskleri önceden öngörmek karlılığa yansıyacak”
     
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, imzalanan anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Küreselleşmenin yaygınlaştığı günümüzde riskin önceden öngörülmesi ve yönetimi şirketler için stratejik önemde bir konu haline gelmiştir. Ticari risklerden korunmak ise sektörün dinamiklerini iyi anlamak ve iş ortaklarınızı doğru seçmekten geçmektedir. Rekabet koşullarının işletmeleri daha etkin ve verimli olmaya zorladığı günümüz ekonomisinde, satış, alacak ve risk yönetimi konuları şirketlerin varlıklarını sürdürmede hayati önem taşımaktadır. Hızla büyüyen ve firma sayısı sürekli artan taşımacılık ve lojistik sektöründe de, büyük ölçekli lojistik hizmetler ve ticari ilişkilerin çeşitlenmesinden dolayı firmaların yüklendikleri riskler oldukça fazladır. Bu anlaşma ile üyelerimiz D&B’den edindikleri bilgilerle, bir yandan mevcut ticari ilişkilerindeki riskleri gözden geçirme ve işbirliği içinde oldukları firmalar hakkında doğru ve güncel bilgilere ulaşma olanağı bulurken, diğer yandan yeni iş ilişkilerinde doğru çözüm ortaklarını seçme avantajına sahip olacaklar. Maliyetlerin rekabet üstünlüğü sağladığı küresel pazarda,  üyelerimizin ticari risklerinden doğacak maliyetleri minimuma indirecek bu anlaşma sektörümüz ve sayısı 400’e ulaşan üyelerimiz açısından önem taşımaktadır.”


 “Lojistik sektörü ivme kazanacak”

D&B Türkiye Genel Müdürü Didem Taner, yapılan işbirliği ile UTİKAD üyelerine katma değer sağlanacak bir anlaşmaya imza atıldığını ifade etti. Şu anda iki önemli ürün için anlaşma yapıldığını kaydeden Taner, “Ticari bilgi konusunda deneyimlerimizi hazırladığımız raporlar aracılığıyla müşterilerimize sunuyoruz. UTİKAD üyeleri, D&B Türkiye’den alacakları Ticari Profil Raporları (BPR) ile yerli veya yabancı bir ticari kuruluşun faaliyetlerini, kalıcılığını, finansal gücünü ve kredi değerliliğini ölçerek, ilgili kuruluş ile hangi koşullar altında çalışabileceğinin kararını daha sağlıklı şekilde verebilecekler.  Bu raporlar sayesinde iş hacmi artarken çok daha verimli alanlara yatırım yapılabiliyor. UTİKAD ile yaptığımız bu anlaşmanın sektöre önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Bu tür işbirlikleri sayesinde herkes ihtiyacı olan hizmeti alabiliyor” dedi.

D&B’nin lojistik sektöründe hizmet veren şirketlerle bir takım işbirlikleri olduğunu hatırlatan Taner, şunları söyledi: "D&B olarak lojistik sektörüne çok önem veriyoruz. Sektörün sıkıntılarını çok yakından biliyoruz. Kur ve dönemsel değişenlik gösteren ithalat ve ihracat hareketlerinden doğan riskler yanından uzun vadeli sözleşmelerle ciddi riskler alan sektör şirketlerinin düşük kar marjları ile çalıştıklarını görüyoruz. Bugün sektöre yeni giren yerli ve yabancı şirket sayısının hızla artması ve şirketlerin KOBİ ağırlıklı olması pek çok riski de beraberinde getirmektedir. Bu dönemde lojistik sektörüne destek olmak için UTİKAD ile görüşmelere başladık. UTİKAD yönetim kurulunun vizyoner yaklaşımı ile çalışmalarımızı tamamladık. Bugün burada işbirliğimizi nihai formuna kavuşturduk, tüm üyelere hayırlı olmasını dileriz."

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr