Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / HEDEF, TÜRK LOJİSTİĞİNİ DÜNYA LİGİNE TAŞIMAK

HEDEF, TÜRK LOJİSTİĞİNİ DÜNYA LİGİNE TAŞIMAK

HEDEF, TÜRK LOJİSTİĞİNİ DÜNYA LİGİNE TAŞIMAK19.11.2012

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en dinamik sektörlerinden biri haline gelen lojistik sektörü, Türk ekonomisini 2023 yılı hedeflerine taşıyacak lokomotif sektörlerden biri olmaya hazırlanıyor.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği(UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Türk lojistiğinin gelecek hedefleriyle sektörü yurt içi ve yurt dışında başarılıyla temsil eden çatı kuruluş UTİKAD hakkında şunları söylüyor: ”Türk taşımacılık ve lojistik sektörü Türkiye’nin 2023 yılındaki 1,2 trilyon dolarlık dış ticaret hedefi ile birlikte gelecek hedeflerini de büyüttü. Türk ekonomisinin yeni lokomotif sektörlerinden biri olmaya hazırlanan sektörümüz, 2023 yılında 20-25 adet uluslararası lojistik markası ve 1,5 milyon istihdam yaratmayı hedeflemektedir. Türk lojistik şirketleri olarak, Türkiye’nin bu hedeflere ulaşmasına destek verecek bilgi, birikim, donanım ve güce sahip olduğumuza inanıyoruz. Sektör olarak hedefimiz, Türkiye’nin 2023 hedefine paralel olarak, Türk lojistiğini dünya ligine taşımak ve dünya lojistik performansında ilk 10 arasında yer almasını sağlamaktır.”

UTİKAD’ın 1986 yılında, sektörün sunduğu hizmetlerin uluslararası düzeye ulaşması, daha kaliteli bir iş ortamı sağlanması amacıyla kurulduğunu ve sektörün gelecek hedeflerine ulaşmasında önemli bir görev üstlendiğine dikkkat çeken UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Türkiye’de  havayolu taşımacılığının yüzde 95’i, karayolu taşımacılığının yüzde 73’ü, denizyolu taşımacılığının yüzde 60’ı ve demiryolu taşımacılığının yüzde 20’sinin UTİKAD üyelerince gerçekleştirildiğini kaydetti.

Turgut Erkeskin, derneğin faaliyetleri ve hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi:  “UTİKAD’ın öncelikli görevi, üyelerinin çalışma ortamını iyileştirecek faaliyetlerde bulunmak ve bir meslek kuruluşu olarak sektör adına her kurum ve kademede yaşanan sorunları çözüme ulaştırmaktır. Düzenlediği toplantı, seminer, kongre, zirve, fuar ve etkinliklerle üyelerine, özel sektör ve kamu kurumlarına taşımacılık ve lojistik sektörü ilgili bilgi vermek, sektörün hizmet kalitesinin dünya standartlarına ulaşmasına öncülük edecek yurt içi ve yurt dışı işbirliklerinin kurulmasını sağlamak, sektörle ilgili dünyadaki gelişmeleri takip ederek ülke çıkarlarının korunması adına özel ve resmi kurumlarla güç birliğine gitmek, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü yurt içi ve yurtdışında temsil etmek gibi stratejik pek çok faaliyeti bir arada yürütmektedir.

UTİKAD PROJELERİ

UTİKAD üstlendiği eğitim görevi çerçevesinde, sektörün gelişmesine ve yetişmiş insan gücü kaynağının güçlendirilmesine destek vermek amacıyla eğitim çalışmalarına kapsamlı bir şekilde devam etmektedir. Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana çatısı altında verdiği sektörel eğitimlerle, 26 yıllık tecrübesini sektör şirketleri ve çalışanları ile paylaşarak sektörün büyümesi ve gelişimine katkıda bulunmaktadır. UTİKAD, bu yıl başlattığı eğitim atağı ile yüzlerce sektör çalışanının mesleki gelişimine katkıda bulunarak, sektörün geleceğine ciddi bir yatırım yapmayı hedeflemektedir.

Hızla gelişen, büyüyen ve uluslararası entegrasyonu tamamlayan sektör şirketlerinin değişen ihtiyaçları doğrultusunda, yeniden yapılandırdığı Eğitim Departmanı ile eğitimlerini zenginleştiren ve eğitim kadrosunu genişleten UTİKAD, bir yandan da önümüzdeki yıllarda hayata geçireceği UTİKAD AKADEMİ’nin çalışmalarını yürütmektedir. UTİKAD AKADEMİ, FIATA lisansıyla, mezunlarına uluslararası geçerliliği olan bir diploma vermeyi planlamaktadır.

UTİKAD’ın akademisyen danışmanları tarafından sektörün de katkılarıyla hazırlanan, Lojistik Yönetimi, Uluslararası Taşımacılık Yönetimi, Küresel Lojistik, Dış Ticaret ve Lojistik Sözlüğü, Lojistik İşletmelerinde Yönetim-Organizasyon ve Filo Yönetimi, Uluslararası Demiryolu Eşya Taşımacılığı ve Depo Yönetimi kitapları eğitim dünyası tarafından referans yayınlar olarak kabul edilmektedir.

Kürelleşmenin yaygınlaşması ve uluslararası ticarette, taşıma ve lojistik sektörünün sorumluluk sigortasına olan ihtiyacının artmasıyla birlikte "Sigortalı Konşimento"yu üyelerinin hizmetine sunan UTİKAD, bu ürünle, üyelerinin kara, hava, demir, deniz yolu ve kombine taşımalarında oluşan sorumlulukları, kapıdan kapıya taşımaları, hata ve ihmalleri de içermek suretiyle sigorta kapsamına alabilme olanağını sunmaktadır.

UTİKAD, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, gerek yurt içi gerekse yurt dışında kısaca “Lojistiğin Konuşulduğu Her Platformda”  sektörü sahip olduğu kapasite, potansiyel ve kabiliyetlerle temsil etmektedir. Bu çerçevede UTİKAD, gelecek yıl sektörün en geniş katılımlı ve en kapsamlı uluslararası fuarını CNR Holding işbirliği ile yapacaktır. 2-5 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak bu fuarda, Türk ve dünya lojistik devlerinin bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. Fuarla, geleceğin küresel lojistik üssü olarak tanımlanan Türkiye’nin ve Türk lojistiğinin gerçek gücü ile potansiyelinin ortaya çıkarılması hedeflenmektedir.

Sektörü  kurucu ortağı olduğu (BALO)Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları A.Ş’de temsil eden tek sivil toplum kuruluşu olan UTİKAD, ülkemizin özellikle Avrupa’ya yönelik dış ticaretinin gelişmesinde etkin bir lojistik seçenek olacak projeye, 26 yıllık tecrübe, bilgi ve birikimiyle, sektörün en önemli sorunlarından birisi olan taşıma modları arasındaki dengesizliğin de giderilmesi noktasında katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Bu yıl,Dun & Bradstreet (D&B) ile işbirliğine giden UTİKAD, üyelerine yönelik önemli bir anlaşmaya imza atmıştır. Ticari bilgi konusunda 170 yılı aşan deneyimiyle tüm dünyada 200 milyondan fazla firmadan oluşan bir veri tabanına sahip Dun & Bradstreet (D&B) ile UTİKAD arasında imzalanan anlaşma ile D&B’nin uzun yıllardır global olarak sektörün lider oyuncularına sağladığı hizmetler UTİKAD üyelerine de avantajlı bir şekilde sunulmaktadır.

Kaynak:Habertürk
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr