Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / BİRDAL: ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ

BİRDAL: ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ

BİRDAL: ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ15.11.2012

ACI Europe Karbon Akreditasyonu Programı çerçevesinde çalışmaların yürütüldüğü Atatürk Havalimanında, karbon salımı yüzde 17,6 oranında azaltıldı.

ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemi sertifikasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı`nda enerji verimliliği için uluslararası standartlarda bir yönetim sistemi oluşturuldu. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucu; Havalimanı, ACI Europe Karbon Akreditasyonu Programı’nda ‘izleme’ seviyesinden ‘azaltma’ seviyesine yükseldi ve bu başarı sertifikalandırılarak ödüllendirildi.
İlk olarak 2009 yılında Havaalanı Karbon Akreditasyon işlemlerinin başladığı Atatürk Havalimanı’nda, kısa sürede yüzde 17,6 oranında karbon salımı azalması sağlanması, önemli bir başarı olarak nitelendiriliyor.  
 
GENEL MÜDÜR BİRDAL: DHMİ, HER TÜRLÜ HİZMET PLANLAMASINDA ÇEVRECİ BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİYOR
 
İstanbul Atatürk Havalimanı`nda alınan bu sonuçtan memnunluk duyduğunu belirten DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, kurum olarak her türlü hizmet planlamasında çevreci bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek “ Atatürk Havalimanımızın değerli işletmecisi TAV,  bu başarısıyla atmosfere salınan karbondioksit gazının azaltılmasına katkıda bulundu.’ dedi.
 
Birdal şunları söyledi: ‘TAV İstanbul’un bu başarıyla kanıtladığı çevre bilinci, DHMİ`nin çevre politikalarıyla uyumludur. Kurum olarak, çevreye duyarlı bir büyüme stratejisinin gerekliliğine inanıyoruz. Tüm dünyanın çok duyarlı olduğu karbon salınım değerlerini düşürücü tedbirleri de bu açıdan çok önemsiyoruz.  Antalya Havalimanımız da bu alanda büyük bir başarıya imza atarak, dünya sıralamasına girmeyi başarmıştı. İstanbul da bu konudaki başarısını kanıtladı. Kısa sürede tüm havalimanlarımız dünyanın en çevreci havalimanları haline gelecek.”

Kaynak:DHMİ

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr