Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SİVİL HAVACILIKTA KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI

SİVİL HAVACILIKTA KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI

SİVİL HAVACILIKTA KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI09.11.2012

Sivil havacılıkta kış tarife dönemi için yaşanması muhtemel sıkıntıların önüne geçilebilmesi ve kalite standartlarının arttırılması amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Kış Tedbirleri Toplantısı düzenledi.
 
Havayolu işletmelerinin ve yer hizmetleri kuruluşlarının yanısıra DHMİ Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve HEAŞ gibi konuyla ilgili kurumların katılımı ile SHGM'de gerçekleştirilen toplantıda, havayolu şirketleri tarafından uygulanan ve/veya uygulanması planlanan kış tedbirleri ele alındı.
 
2012-2013 yılı kış tarife döneminin sıkıntısız geçmesi için tüm paydaşlar arasında bilgi alışverişi yapılmasına imkan sağlayan toplantıda, kuruluşların durumları değerlendirilerek bu konuda alınacak tedbirlerin sektördeki tüm işletmelerin katılımıyla ve uyum içinde sürdürülmesinin önemine dikkat çekildi.
 
Artan sefer ve uçak sayısına paralel olarak; operasyon, alt yapı ve yer hizmetlerinin de aynı doğrultuda iyileşme göstermesi gerektiği belirtilen toplantıda, sektör kuruluşlarından gerekli hassasiyeti göstermesi istendi.
 
Toplantı sonrasında, çalışmaların eş güdüm içinde yürütülmesi amacıyla bir alt çalışma grubunun kurulmasına karar verildi. İlgili kurumların ve sektör temsilcilerinin yer alacağı alt çalışma gurubu,  bilgi paylaşımı ve koordinasyon içinde kış tedbirlerinin uygulanması konusunda faaliyet gösterecek.

Kaynak:SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr