Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / SLOVAKYA İLE TİCARET HACMİNİ 4E KATLAYACAĞIZ

SLOVAKYA İLE TİCARET HACMİNİ 4E KATLAYACAĞIZ

SLOVAKYA İLE TİCARET HACMİNİ 4E KATLAYACAĞIZ 07.11.2012

Ekonomi Bakanı Çağlayan: "Türkiye ile Slovakya arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 1,3 milyar dolar. Bunu 4 milyar dolara nasıl artıracağımızı çalışacağız"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Türkiye ile Slovakya arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 1,3 milyar dolar. Bunu 4 milyar dolara nasıl artıracağımızı çalışacağız" dedi.
 
Bakan Çağlayan, Slovakya Ekonomi Bakanı Tomas Malatinsky ile bir araya geldi.
İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerle ilgili görüşme yapacaklarını ifade eden Çağlayan, Slovakya ekonomisinin son derece önemli başarılar gösterdiğini belirtti.
Çağlayan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 1,3 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, "Bunu 4 milyar dolara nasıl artıracağımızı çalışacağız" dedi.
 
"Türkiye Slovakya için stratejik bir ortak olabilir"
 
Slovakya Ekonomi Bakanı Tomas Malatinsky de Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'nda Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştüklerini ifade ederek, "Ergin ve ben iki ülke arasındaki yatırımların olumlu yönde geliştiğini ancak yeterli olmadığını düşünüyoruz. Biz bunun için yeni adımlara hazırız" diye konuştu.
 
Toplantıda üçüncü ülkelerde yapılabilecek yatırımlara değindiklerini dile getiren Malatinsky, iş adamlarını bu yönde teşvik etmeyi düşündüklerini söyledi.
 
Malatinsky, görüştükleri diğer bir konunun ise yabancı dış ticaret piyasasının çeşitlendirilmesi olduğunu belirterek, "Türkiye, Slovakya için çok uygun ve stratejik bir ortak olabilir" dedi.

Kaynak:Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr