Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ALAPLI LİMANI BİR KENARDA BEKLETİLİYOR

ALAPLI LİMANI BİR KENARDA BEKLETİLİYOR

ALAPLI LİMANI BİR KENARDA BEKLETİLİYOR06.11.2012

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçede yapılması planlanan Liman Projesi ile Organize Sanayi Bölgesi’ni önemsediklerini söyledi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçede yapılması planlanan Liman Projesi ile Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını değerlendirdi.


Özellikle Liman Projesi’nin Alaplı için hayati öneme sahip olduğunu, projenin ilçeye olduğu kadar bölge için de önemli olduğunu belirten Çimenoğlu, “Biliyoruz ki son zamanlarda Ereğli ve Alaplı’da bir ekonomik durgunluk yaşanmakta. Bunu aşacak yollardan biri de Alaplı’ya yapılacak limandır. Yapılması istenen liman sadece ilçemizin değil, hiçbir zaman bir birinden ayrılamayacak olan Ereğli ve Alaplı’nın ortak limanıdır. Hatta Akçakoca için dahi bu liman çok önemlidir. Liman projesi bölgemizin en önemli projelerinin başında geliyor. Limanın Alaplı’ya yapılması durumunda bölgede müthiş bir kalkınma olacaktır. Fakat Filyos Projesi içinde yer alan liman yapılmadan ilçemize liman yapılmasına sıcak bakılmıyor. ‘Evet’ yada ‘hayır’ da denilmiyor, Alaplı Limanı bir kenarda bekletiliyor” dedi.


Alaplı OSB’de kamulaştırma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Çimenoğlu, “Alaplı OSB alanında yüzde 1-2 gibi kamulaştırma çalışması kaldı. O da hisseli olan ve mahkemesi devam eden yerlerle ilgili. Tabi ki Ereğli OSB’nin daha dolmadığı bir yerde Alaplı OSB’nin dolması çok zor. Biz hala Çolakoğlu yada yabancı bir ülkeden gelecek demir-çelik firması gibi firmaları bekliyoruz. Milletvekilimiz Sayın Köksal Toptan ile görüştüğümüzde; eğer böyle bir firma gelirse Alaplı OSB’yi komple verip, aynı zamanda limanın da yapılıp, işletilmesi de bu firmalara verilecekti. Ancak henüz ne Çolakoğlu’ndan ne de Çinli firmadan bir yanıt gelmedi. Eğer böyle bir gelişme olursa, bu proje Alaplı Limanı ile OSB projesi hemen devreye girecek” diye konuştu.

Kaynak:Aktüeldeniz

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr