Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / UÇUŞ AĞIMIZDAKİ YENİ ÜLKE EKVADOR

UÇUŞ AĞIMIZDAKİ YENİ ÜLKE EKVADOR

UÇUŞ AĞIMIZDAKİ YENİ ÜLKE EKVADOR01.10.2012

Türkiye ve Ekvador Sivil Havacılık Yetkilileri, 25 Eylül 2012 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen müzakerenin ardından iki ülke arasında uçuşların başlamasına imkan veren Hava Ulaştırma Anlaşması'nı imzaladı. 

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ'nin ev sahipliğinde yapılan İkili Havacılık Müzakereleri'nden çıkan anlaşma ile, havayolu işetmelerinin Türkiye ve Ekvador'un tüm noktalarına sefer gerçekleştirmesine imkan tanındı. 

İmzalanan anlaşmaya göre; ülkemizin tayin edilen havayolu işletmeleri ülkemizdeki tüm noktalardan Ekvador'daki tüm noktalara, Ekvador'un tayin edilen havayolu işletmeleri ise Türkiye'deki tüm noktalara haftada toplam on dört (14) frekans tarifeli yolcu seferleri ve kısıtlama olmaksızın tarifeli kargo seferleri düzenleyebilecek.

Ayrıca Türk hava taşıyıcıları hat güzergahındaki Karakas, Bogota ve Sao Paulo başta olmak üzere istedikleri herhangi bir noktayı 5. Trafik haklı ara nokta olarak, Lima ve herhangi bir noktayı da öte nokta olarak kullanabilecek.  Ekvador menşeli havayolu işletmeleri ise ara ve öte noktaları sonradan belirlenecek.

Anlaşma kapsamında tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak tanındı.

Ekvador ile imzalanan anlaşma ile Türkiye'nin dünya genelinde İkili Havacılık Anlaşması bulunan ülke sayısı 140'ya yükseldi.

Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr