Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DÜNYANIN ÖNDE GELEN LOJİSTİKÇİLERİ İZMİR’DE BULUŞUYOR

DÜNYANIN ÖNDE GELEN LOJİSTİKÇİLERİ İZMİR’DE BULUŞUYOR

DÜNYANIN ÖNDE GELEN LOJİSTİKÇİLERİ İZMİR’DE BULUŞUYOR18.09.2012

Lojistik sektöründe hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Kargotur, dünya çapındaki lojistik firmaların bir arada bulunduğu Five Star Freight Systems Network’u İzmir’de ağırlayacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak bu önemli buluşmada her ülkenin farklı ülkelerle olan işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Organizasyonla ilgili detayları Kargotur Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Doğan Vapurcu’dan öğreniyoruz.

Dünya çapında lojistik firmalarını buluşturan Five Star Freight Systems in bu yılkı durağı Türkiye oldu. Önümüzdeki günlerde İzmir’de yapılacak bu önemli organizasyon hakkında bilgi alabilir miyiz? Kargotur un bu organizasyondaki rolünü öğrenebilir miyiz?

Geçen yıl Bali’de yapılan toplantıda organizasyon için Türkiye ve Fas aday ülke olarak başvuruda bulundu. Yapılan oylama sonucunda toplantının Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı. Kargotur olarak bu organizasyonu Türkiye’ye taşımaktan dolayı gururluyuz.

Dünyanın 147 ülkesinden başarılı lojistikçiler bir araya gelecek. Bu buluşmada her ülke farklı ülkelerle olan işbirliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Toplantıya katılacak ülkeler arasında; Avustralya (Papua Yeni Gine),Avusturya, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Almanya, Amerika, Hindistan, G. Afrika Cumhuriyeti, Arnavutluk (Sırbistan, Bosna, Montenegro, Makedonya, Hırvatistan), Arjantin, Bahreyn, Bangladeş, Brezilya, Kanada, Çin, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Fransa (Monako), İrlanda, İsrail (Filistin), İtalya (San Marino), Japonya, Kazakistan, Lübnan, Malezya, Fas, Singapur, Hollanda, Belçika, Pakistan, Filipinler, Portekiz, Katar, Reunion Esland, Romanya, G. Kore, İspanya, Sri Lanka (Maldiv Adaları), Sudan, Tunus, İsveç, B.Arap Emirlikleri, Ukrayna, İngiltere ve Vietnam gibi ülkeler yer alıyor. Katılımcı ülkelerde faaliyet gösteren lojistik şirketlerinin üst düzey yöneticileri toplantıda yer alacak. Geniş bir katılımla gerçekleşecek toplantıda önemli sonuçlar elde edilecek.

Five Star Freight Systems dünya lojistik pazarındaki etkinliği nedir?

Freight Systems Network 2004 yılında kuruldu. Bugünün global lojistik grupları arasında en yoğun ve en profesyonel platformlardan biri olarak değerlendiriliyor. 189 ülke 200’ü aşkın ofisiyle dünyanın 6 kıtası üzerinde profesyonel lojistik çözümleri ve servisi sunuyor. Grubun amacı müşterilerine tam anlamıyla A’dan Z’ye global bir lojistik hizmeti sunmak. Sistemdeki acentelerin her biri kendi bölgesinden sorumlu. Bu bölgede en iyi ve en güvenilir hizmeti değişik alternatiflerle vererek rakipleri ile arasına fark koyuyor. Tüm acenteler networkun sahip olduğu global imkan ve hizmetlerle kendi bölgelerinde hizmet ve servis kalitesini artırıyor. Tüm bu bilgiler ışığında Freight Systems Network, global anlamda iyi hizmet ve kaliteli servisin öncüsü konumunda yer alıyor. Özellikle bu dönemde helikopter proje taşımacılığı üzerinde çalışıyoruz.

Five Star Freight Systems’in Türkiye’deki tek üyesi konumundasınız bu durum Kargotur ve Türkiye lojistik pazarı için nasıl bir açılım sağlıyor?

Five Star Freight Systems Network‘un Türkiye ‘deki tek temsilcisi olmak bizim için bir gurur kaynağı. Networkun tüm imkan ve servislerini müşterilerimiz için kullanabiliyor olmamız bizi Türkiye’deki bir çok forwarder firmanın önünde yer almamızı sağlıyor. Gerek yurt dışı adres teslimi gerekse ithalatlarda networkumuzun global ofislerinin sunmuş olduğu kaliteli servisi müşterilerimizin ticaretlerine artı değer olarak ekleniyor. Kargotur ailesi olarak; İstanbul, İzmir ve Denizli ofislerimizle müşterilerimizi için FS Network’un Türkiye’den dünyaya açılan kapısı rolünü üstlenmiş durumdayız. Bu anlamda servis kalitemizi en üst seviyede tutarak daha da iyi olması için gayret gösteriyoruz.

Kaynak: Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr