Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / LİMAN İŞLETMECİLERİNE 5 YILLIK İZİN ÇIKTI

LİMAN İŞLETMECİLERİNE 5 YILLIK İZİN ÇIKTI

LİMAN İŞLETMECİLERİNE 5 YILLIK İZİN ÇIKTI17.09.2012

Bakanlık tarafından liman, kruvaziyer liman, yat limanı, marina, yolcu terminali, yanaşma yeri, akaryakıt ve şamandıra sistemleri ve benzeri kıyı tesisleri ile deniz ulaşımına yönelik işletmelere 5 yıl işletme izni verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından liman, kruvaziyer liman, yat limanı, marina, yolcu terminali, iskele, rıhtım, barınak, yanaşma yeri, akaryakıt veya sıvılaştırılmış petrol gazı boru hattı ve şamandıra sistemleri ve benzeri kıyı tesisleri ile deniz ulaşımına yönelik işletmelere 5 yıl işletme izni verilecek.

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı'nın Kıyı Tesislerine İşletme İzni Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kıyıda yapılabilecek liman, kruvaziyer liman, yat limanı, marina, yolcu terminali, iskele, rıhtım, barınak, yanaşma yeri, akaryakıt veya sıvılaştırılmış petrol gazı boru hattı ve şamandıra sistemleri ve benzeri kıyı tesisleri ile deniz ulaşımına yönelik diğer üst ve altyapı tesislerine Denizcilik Müsteşarlığınca işletme izni verilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Yönetmeliğe göre, idare tarafından en fazla beş yıla kadar işletme izni verilecek. Daha önce idare tarafından İdarece verilen işletme izni beş yıl süre ile geçerli oluyordu.

Kaynak: Deniz Haber

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr