Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BATU LOJİSTİK, SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYI YEŞİL LOJİSTİK VE TAM HİZMETLE YAKALADI

BATU LOJİSTİK, SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYI YEŞİL LOJİSTİK VE TAM HİZMETLE YAKALADI

BATU LOJİSTİK, SÜRDÜRÜLEBİLİR BAŞARIYI YEŞİL LOJİSTİK VE TAM HİZMETLE YAKALADI11.09.2012

Lojistik sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren Batu Lojistik, yeşil lojistik ve tam hizmet anlayışıyla başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesine lojistik hizmet sunuyor. Çözüm odaklı bir hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Batu Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Pırıl Gülenç, “Müşterilerimizin beklentilerini doğru analiz ederek onlara değer katan özel çözümler sunuyoruz. Bu sayede müşteri memnuniyetinde sürekliliği yakalamış oluyoruz” diye konuştu.

Batu Lojistik ne zaman kuruldu, hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

2002 yılında kurulan Batu Lojistik; uluslararası karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu, minivan taşımacılığı, yurt içi ve yurt dışı depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret çözümleri gibi pek çok alanda çözümler sunuyor.

Lojistikte zaman önemli bir kavram. Müşterilerinize bu konuda ne gibi çözümler sunuyorsunuz?
Firmamız tüm taşımacılık modüllerinde gün geçtikçe daha da uzmanlaşan kadrosu ile müşterilerine yenilikçi çözümler sunarak yol almaya devam ediyor. Tabii ki en önemli farlılık, sunulan hizmet kalitesi, zaman ve maliyetler... Sürekli gelişim, dürüst ve saygın ilkelerimize bağlı kurumsal bir lojistik şirketi olarak müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz.

Batu Lojistik olarak kontrolsüz gücün güç olmadığına inanıyoruz ve elimizdeki güçleri en iyi şekilde kullanıyoruz. Tır işletme departmanımız ve kadrosu, iyi organize olunup ekip çalışma kalitesini üst düzeyde tutarak bu başarıyı yakaladı, firmamız bu sayede Ulaştırma Bakanlığı’nın 2011 yılı UBAK listesi raporunda verimlilikte Türkiye genelinde ilk beş firma içerisinde yer aldı.

Bizler ve müşteri memnuniyetimiz için en değerli olan şey ise zaman. Biz zamanın gerisinden değil önünden gitmeye çalıştık ve de çalışıyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz en önemli katma değer, beklentilerini doğru analiz ederek ve müşteri bazında özel çözümler sunmamızdır. Batu Lojistik olarak en çok çözüm ortağı olduğumuz taşımaların başında; kimyasal, donmuş gıda, kolili ve askılı tekstil ve müşterilere saving sağlayan deniz taşıma ve demir yolu taşımalarıdır.

Lojistikte ‘yeşil’ olgusunda önemli bir rekabet yaşanıyor. Yeşil lojistik alanında neler yapıyorsunuz?

Yeşil olgusu her geçen gün daha çok sektöre yerleşti, yakın gelecekte bu alanda da önemli bir rekabet yaşanacağını düşünüyoruz. Taşımaların karayolundan denizyoluna kaydırılmasından dolayı 2012 ilk çeyreğinde denizyolu taşıması kullanılarak karayolunda kat edilen mesafe 251 bin km azaltılarak, 13784 CO2/kg salımın önüne geçildi. Bir başka ifadeyle 9 bin 440 ağaç kurtarıldı. 2012 ilk çeyreğinde karayolu taşımalarında yüzde 100 Euro5 düşük emisyonlu araçlar kullanılarak 256 bin CO2/kg salınımın önüne geçtik ve 186 bin 849 ağaç kurtardık. Bu rakam firmamızın elde ettiği cirolardan çok daha önemli olup, karbon ayak izimizi mümkün olduğunca çevreye daha az zarar verecek şekilde basmaya çalışıyoruz. Parayı tekrar kazanabiliriz ama çevreyi tekrar kazanamayız.

Bu doğrultuda yeni yatırımlarımız ile araç filomuza 50 adet Renault çekicisi alarak filomuzu daha da güçlendirdik. Ağustos 2012’de 10 adetini teslim aldık, 2013 yılı ilk çeyreğine kadar da kalan 40 adeti teslim almış olacağız. Bununla beraber filomuzdaki araç sayımız 120’den 160 adete çıkarak bilinçli işletme yapımızla sektörümüzde Batu Lojistik olarak doğaya zarar vermeyen en yeşil filolardan birine sahip olacağız.

Firma olarak kurumsal karbon ve enerji yönetimi yaklaşımımız sürdürülebilir markalaşma yolunda attığımız adımlar arasında. Filomuza kattığımız her araç çevreye duyarlı Euro5 düşük emisyonlu araçlardır. Bundan sonra da atacağımız ve müşterilerimiz ile yürüyeceğimiz her adım bu duyarlılıkta olup, lojistik sektöründe çok zor olan butik ve ölçek lojistiklerini birleştirdiğimiz şekilde yürümek olacak.

2012 yılındaki çözüm ortaklıklarınızı öğrenebilir miyiz?

22 Mayıs 2012’de Lojistik Optimizasyon Konferansı’nda ana sponsorlardan ve çözüm ortaklardan biri olduk. Bu konferansında da Ege Orman Vakfı ile ortaklaşa her katılımcı için fidan dikerek bu sertifikaları katılımcılar ile paylaştık. Bu konuda da oldukça pozitif geri dönüşler aldık. 2011 yılında aynı çalışmayı Tema Vakfı ile yaptık.

31 Mayıs 2012’de Türkiye’nin ilk sürdürülebilir Markalar Konferansı’nda ikinci çözüm ortağı olarak katılımcı ve destekleyici olduk.

18 – 19 Ekim 2012’de bu sene ülkemizde 4.sü düzenlenecek Yeşil İş &Green Business’da da çözüm ortağı ve destekleyici olarak yer alacağız.

Bize uluslararası Rating sertifikanızdan bahseder misiniz?

Firmamızın güçlü finansal yapısı, iyi yönetilen ticari performansı ve düşük riski nedeniyle ‘A2’ notu almaya hak kazandı ve bu başarısını ‘D&B Rating Sertifikası’ ile tescilledi. D&B Türkiye’den uluslararası platformlarda geçerli olan lojistik sektörünün en yüksek reyting notunu aldık. D&B Reyting Sertifikası firmaların finansal gücünün yanı sıra kredi güvenirliği hakkında somut bir referans olup şirketin değerini belirleyip, şirketlerin mali sürdürülebilirlik açısından risk düzeyini ortaya koyuyor. Bu verilerin ticari kararların bilgi derinliği ile beslenmesi D&B Rating uygulaması, tüm dünyada şirket risklerini ölçümlemede en etkin araçlardan biri olarak kabul ediliyor ve kullanılıyor.

Bir şirketin finansal sürdürülebilirliği sadece cirosuna ve kârlılığına bağlı değil. Şirketin riskini, yani mali güvenilirliğini, finansal hareketlerini ve nakit akışını yönetme gücü belirler. D&B Rating, iki temel kısımdan oluşuyor, birincisi finansal güç, o şirketin maddi öz sermayesi ya da ödenmiş sermayesinin bir ifadesi. İkinci temel kısım olan risk göstergesi ise firmanın bir bütün olarak genel durumunu yansıtıyor, o firma ile ticari ilişkiye girildiğinde taşınacak riskin belirlenmesini sağlıyor. Aldığımız not, Batu Lojistik firmasının uluslararası platformlarda da finansal güç ve ticari performans açısından güvenle iş yapılacak bir firma olduğunu gösteriyor.

Kaynak:Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr