Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN LOJİSTİK VERİMLİLİĞE ODAKLANDI

ALIŞAN LOJİSTİK VERİMLİLİĞE ODAKLANDI

ALIŞAN LOJİSTİK VERİMLİLİĞE ODAKLANDI07.09.2012

Uluslararası taşımacılık, gümrükleme, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, antrepo hizmetleri, dökme (likit) sıvı ve toz kimyevi madde taşımacılığı ve yurt içi dağıtım hizmetleri ile faaliyetlerini sürdüren Alışan Lojistik, müşterilerine sağladığı entegre çözümlerle farklılığını ortaya koyuyor. Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim ile lojistik faaliyetleri ve gelecek hedefleri üzerine söyleşi gerçekleştirdik.

Alışan Lojistik’in sanayi lojistiği alanındaki faaliyetlerinden bahseder misiniz?

Alışan kurulduğu günden bu yana kimya sektörüne de hizmet vermeye devam ediyor. Bu sebeple, kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığı, altyapısı ve başarılı bir çalışma modeli bulunuyor. Tehlikeli kimyasal maddeler ile çalışan firmalar, belirgin standartları takip etmek, tüm seviyelerde personelini eğitmek ve tüm önemleri almak durumunda. Alışan Lojistik bu konuda Avrupa standartlarında araç, çekici, ekipman ve depolar ile hizmet verdiği gibi çalışanlarını da güvenlikleri, çevre ve ürün güvenliği açısından yeterli bilgi ile donatmak amacıyla en üst seviyede eğitimler vermekte ve önlemler alıyor. Bu anlamda Alışan, tehlikeli kimyasallar ile ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında Türkiye’nin lider firmalarından biri. Bu liderlik uzmanlaşmanın beraberinde gelen iyi hizmet ve verimlilik gibi unsurlarla gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra FMSC sektörü de şirketimizin lojistik servis sağlayıcı olarak ön plana çıktığı önemli bir iş kolu.

Türkiye, lojistik sektöründe dünyada nerede yer alıyor? Pazarın bugünü ve yarını için nasıl bir perspektif çizersiniz?

Ülkemiz coğrafi konumu itibariyle Batı Avrupa-Asya transit taşımacılığı çerçevesinde birçok önemli koridorun içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda ülkemizin hızlı büyüyen ekonomisi sayesinde lojistik sektörünün, yakın gelecekte çok daha gelişmiş ve önem arz eden bir sektör halini alacağına inanmaktayız.

Jeopolitik konumu nedeniyle Türkiye’ye bir lojistik üs rolü biçilmekle birlikte, bu hedefe ulaşma yolunda çok daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Lojistik Türkiye’ de yeni bir kavram. Süreçler daha önceleri ayrı ayrı yönetilmekteyken entegre hizmet vermenin ve katma değerli hizmetler üretmenin önemi ortaya çıktı. Sektör kurumsallaşma eğiliminde ancak bu alanda daha yapılması gereken oldukça iş var. Biz şirket olarak bu manada çok ciddi çalışmalar içindeyiz. Sektörümüzün meslek örgütlerinin de kurumsallaşma alanında sektör şirketlerine yol gösteren projelere imza atmasıyla yakın gelecekte bu anlamda kayda değer gelişmelerin olabileceğini düşünüyoruz.

2012 yılı il altı aylık dönemi Alışan açısından nasıl geçti? Yılsonu hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

Alışan Lojistik olarak, 2011 yılını yüzde 20 üzerinde bir büyüme ile tamamladık. 2011 yılı ciromuz 221 milyon TL. 2012 yılında da yüzde 40 büyüme hedefimiz var. 2012’nin ilk üççeyreklik döneminde büyüme hedefimizin yüzde 15’lik kısmına ulaşmış bulunuyoruz. 1985 yılından itibaren hizmet veren Alışan Lojistik olarak şu an 800 çalışanımız bulunuyor. 2012 yılında yapacağımız yatırımlara da paralel olarak çalışan sayımızın yaklaşık 900 kişi olmasını öngörüyoruz.

Sektörel etkinliğimizi arttıran, hizmet kabiliyetimizi genişleten modernizasyon ve verimlilik odaklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Alternatif çalışma modları, yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejileri planladığımız projeler arasında sayılabilir.

Kaynak: Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr