Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SDV HOROZ, AFRİKA VE ORTADOĞU’DA HİZMET KALİTESİYLE ÖNE ÇIKIYOR

SDV HOROZ, AFRİKA VE ORTADOĞU’DA HİZMET KALİTESİYLE ÖNE ÇIKIYOR

SDV HOROZ, AFRİKA VE ORTADOĞU’DA HİZMET KALİTESİYLE ÖNE ÇIKIYOR07.09.2012

Afrika ve Ortadoğu’yu lojistik hizmetler açısından zor bölgeler olarak tanımlayan SDV Horoz Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yaman, “Ortağımız SDV’nin Afrika ve Ortadoğu’daki gücü nedeniyle bu bölgelere önemli oranda taşımacılık hizmeti veriyoruz. Bu bölgelerde sahip olduğumuz geniş imkanlar bizi sektörde öne çıkarıyor” diye konuştu.

Sektörde 70 yıllık deneyime sahip olan Horoz Lojistik, hizmet kalitesini hangi temeller üzerine kurdu? Verdiğiniz hizmetlerde sürdürülebilirliği hangi koşullarda sağladınız?

Horoz Lojistik, Türkiye’de çağdaş lojistik hizmet anlayışının filizlenmeye başladığı yıllardan beri kendini entegre lojistik hizmetler üretebilen bir 3PL servis sağlayıcısı olarak konumlandırdı ve tüm altyapı yatırımlarını da bu yönde yaptı. Horoz Lojistik’i rekabette öne çıkaran unsurların başında da bu özelliği geliyor. Uluslararası ve yurt içinde bir firmanın ihtiyacı olan tüm lojistik hizmetlere tek elden cevap verebilen bir hizmet ağına ve kalitesine sahibiz. Bunun yanı sıra son yıllarda proje kargo, uzay ve havacılık, savunma sanayi gibi sektöre özel lojistik hizmetlere de ağırlık verdik.

Bu yılki çalışmalarınızda hangi konulara öncelik verdiniz?

Son yıllarda, özellikle inşaat ve enerji sektörlerine yönelik çalışmalar yapan proje kargo departmanımızın yapılandırdık. Ayrıca uzay ve havacılık, savunma sanayi, telekomünikasyon gibi yine özel lojistik hizmetlere gereksinimi olan sektörlere yönelik özel lojistik hizmetler üreten birimlerimizle bu alanlara ağırlık verdik.

Lojistik sektörünün 2012 yılı ilk 6 aylık performansını nasıl değerlendirirsiniz? Horoz Lojistik açısından geçen yıla oranla nasıl bir tablo çıkıyor ortaya?

Horoz Lojistik’in her yıl büyüme hedefi genellikle yüzde 20 civarındadır. Bu sene de bu hedefle yola çıktık ve ilk altı ayda beklentilerimizi karşılayan bir sonuç aldığımızı söyleyebilirim. 2011 yılında Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında 265. sıradaydık. Amacımız bu yıl şirketimizi daha da yukarılarda görmek.

Grup şirketlerinizden SDV Horoz ile özellikle yurt dışında önemli projelere imza atıyorsunuz. Son dönemde öne çıkan projelerinizden bahseder misiniz? İleriye dönük hedef ve beklentilerinizi aktarır mısınız?

Bu yılın ilk altı ayı, telekomünikasyon, enerji ve inşaat alanında önemli taşımalara imza attığımız bir dönem oldu. 2012’nin son çeyreğinin daha da verimli geçmesini bekliyoruz. Ayrıca 2013’ten de umutluyuz. Zira daralan Avrupa pazarına alternatif pazarlarda yaptığımız yatırımların semeresini önümüzdeki yıldan başlayarak görebileceğimizi ümit ediyoruz.
Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluk sektörün farklı pazar arayışları içerisine girmesine neden oldu. Bu noktada Türk Cumhuriyetleri ve Afrika pazarı sektör için çıkış noktası oldu, diyebilir miyiz?

Bu yıl Azerbaycan’da SDV Horoz Bakü ofisini kurarak daha önce acente ağımızla hizmet verdiğimiz Azerbaycan, Gürcistan ve diğer Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerini bu ülke üzerinden kontrol edebileceğimiz yeni bir yapılanmaya gittik. SDV Horoz, Türk Cumhuriyetleri’nde de bir numara olmayı planlıyor. Bu amaçla yola çıktık.

Afrika’ya gelince bu kıtada zaten bir numarayız. Özellikle ortağımız SDV’nin Afrika ve Ortadoğu’daki gücü nedeniyle bu bölgelere önemli oranda taşımacılık yapıyor, ayrıca buralarda lokal lojistik hizmetler de veriyoruz. Afrika kıtası ve Ortadoğu lojistik hizmet açısından zor bölgelerdir, buralardaki geniş imkanlarımız bizi sektörde öne çıkarıyor.

Kaynak: Hizmetix

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr