Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / İHRACATÇILARA DEMİRYOLUNDA İNDİRİM MÜJDESİ

İHRACATÇILARA DEMİRYOLUNDA İNDİRİM MÜJDESİ

İHRACATÇILARA DEMİRYOLUNDA İNDİRİM MÜJDESİ 06.09.2012

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan demiryolu taşımacılığında ihracatçılar lehine fiyat indirimine gidileceğini ve özel sektörün de kendi işletme şirketini kuracak artık işletmecilik yapabileceğini açıkladı.  
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, demiryolu taşımacılığında ihracatçılar lehine fiyat indirimine gidileceğini açıkladı.
 
Çağlayan şunları söyledi:

"Binali Bakanımla bundan 1 ay önce görüştük ve kendisiyle mutabakat sağladık. 'Hiç olmazsa dünyanın kriz ortamında olduğu ve ihracatçımıza adeta tekeden süt çıkarırcasına Türk ihracatçısının ihracatını artırdığı bir ortamda, demiryolu taşımacılığında maliyet düşüklüğü yapalım' dedim. Sayın Bakanım da bunu kabul etti ve inşallah önümüzdeki günlerde demiryolu taşımacılığında bir fiyat indirimi sizler için gerçekleşecek hayırlı olsun."
 
Bakan Çağlayan'ın demiryolu işletmeciliğiyle ilgili özel sektöre bir de müjdesi vardı.

Birçok şirketin havayolu taşımacılığı yaptığına işaret eden Çağlayan, "Şimdi bunun aynısını demiryolu taşımacılığına getiriyoruz. Ve çok yakın bir süre içinde ki bunun kanunu imzaya açıldığı bakanlar kurulunda. Artık demiryolu işletmeciliğinde özel sektörümüzde kendi işletme şirketini kuracak ve o da artık işletmecilik yapacak, dolaysıyla rekabet artacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr