Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KÖRFEZ ÜLKELERİNE İHRACATTA RO-RO DESTEĞİ

KÖRFEZ ÜLKELERİNE İHRACATTA RO-RO DESTEĞİ

KÖRFEZ ÜLKELERİNE İHRACATTA RO-RO DESTEĞİ31.08.2012

Arap ülkelerine tırlarla Suriye'den sevkiyat yapılamaması, ihracatçıları yeni arayışlara yöneltti. Karayolu sorununu aşma adına bir araya gelen Sabay Denizcilik ile LAM-Lyonel A. Makzume AŞ gemi acenteleri, Antakya'dan Körfez ülkelerine Ro-Ro seferleri başlatıyor.

Körfez ülkelerine yapılan yaş meyve ve sebze ihracatı Suriye ile tırmanan gerginlikten dolayı sekteye uğradı. Meyve ve sebze ihracatının yüzde 85'ini oluşturan Hatay ve Adana Bölgesi ihracatçılarına hem zaman hem de maliyette yüzde 35 katkı sunacak yeni Ro-Ro seferleri ile Körfez ülkelerinin kapısı yeniden aralanacak. Seferler, İskenderun ile Suriye'nin Tartus Limanı arasında 31 Ağustos günü başlayacak.

Al Hussein adlı geminin hizmet vereceği hat, bölge ülkelerine karayolu ile ulaşımı mümkün kılacak. Hatta aylık 2 bin tırlık bir trafik potansiyeli öngörülüyor. İskenderun'dan yola koyulup Tartus Limanı'na varacak ürünler buradan Arap tırlarına yüklenerek başta Ürdün ve Lübnan olmak üzere Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai gibi ülkelere nakledilecek.

Sabay Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, haftada 4 defa yapılacak Ro-Ro seferleri ile ihracatçıların taleplerine cevap vereceklerine işaret ederken; "Mersin ve Taşucu'ndan bölgeye Ro- Ro hizmeti veren şirketler var ama Hatay'dan maalesef yok. Antakya Taşucu arası ise 330 kilometre olduğu için bu yol ihracatçının hem zaman hem de maliyet kaybına neden oluyor. İhracatçıdan gelen talebi dikkate alarak Iskenderun Limanı'ndan Ro-Ro seferleri organize etmeye başlıyoruz. Bir ay içerisinde de gemi sayısını ve servis verdiğimiz ulke sayısını artırmayı öngörüyoruz." dedi.

Kaynak :Zaman

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr