Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE GİDİYOR

THY DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE GİDİYOR

THY DÜNYA BİRİNCİLİĞİNE GİDİYOR28.08.2012

THY Genel Müdürü Kotil iddialı. Kotil, THY'nin dünya birinciliğine gittiğini ileri sürdü.

Türk Hava Yolları (THY), 200'üncü uçuş noktası Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'ya ilk uçuşunu yaptı.

THY'nin 200'üncü uçuş noktası Kinşasa'ya ilk uçağı, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de katıldığı uğurlama töreninin ardından saat 14.50'de Atatürk Havalimanı'ndan hareket etti.

Uğurlama töreninde konuşan THY Genel Müdürü Kotil, 200'üncü uçuş noktasının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Bu 200'üncü şehrimiz. Dünya'da 7'inciyiz, şuanda 7'ncilikten 6'ncılığa geçmek üzereyiz, yakında gerçekleşecek. Hayırlı olsun. Tabiki bu, neredeyse 80 yıllık bir çalışmanın sonucu. Ama şunu söyleyeyim ki; son 7 yılda yurt dışı noktamız 3 kat arttı, sefer sayımız da 3 kat arttı. Bu gidişle de dünya birinciliğine gidiyoruz, network büyüklüğünde Allah'ın izniyle. Bu da şu demek; dünyanın aktarma noktası İstanbul oluyor. Bundan sonra hava yolundan ziyade hava alanları konuşulacak" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun 201'inci noktanın neresi olacağı yönündeki sorusunu da Kotil, şöyle yanıtladı:

"Gelecek hafta Cibuti uçuşları da başlayacak. Aslında Afrika'da açılmaya bekleyen başka uçuş noktalarımız da var. Dolayısıyla açmaya devam edeceğiz. Avrupa'da çok olgun bir networkümüz var, 84 noktaya uçuyoruz. Avrupa'ya dışardan bu kadar çok noktaya uçan başka hava yolu da yok zaten. Şimdi Afrika'da bu gerçekleşiyor. Az önce yolcuları gördünüz Türk yolcu pek yok, hepsi transfer gelen Avrupalılar veya Afrikalılar, Amerika'dan gelen var. Bu açıdan İstanbul bir aktarma noktası, bir büyük merkez, bu da onun sinyallerini veriyor bize. İnşallah 3'üncü havaalanıyla beraber İstanbul hak ettiği yeri transfer noktası olarak görecek."
Üzerinde "Hello Kinshasa Hello 200th destination" yazılı Boing 737-900 tipi uçağın Afrika için yeni ve sıfır 10 adet alındığını belirten Kotil, Lübnan ile ilgili uçuşlarda bir sıkıntı olup olmadığı yönündeki soru üzerine de şöyle konuştu:

"Lübnan'da bir sıkıntı yok. Şuanda uçuşlara devam ediyoruz. Lübnan'a günde 3 sefer Ürdün'e 1 sefer yapıyoruz. Onları da artırma niyetimiz var. Suriye'deki problemler de inşallah yakında çözülür."

Irak'la ilgili uçuşların durumuna ilişkin soruya da Kotil, çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Yarın havayollarıyla görüşmek için Irak'a gidiyorum. Irak'ta 6 şehire uçuyoruz, Irak'a en çok sefer yapan havayolu da biziz" dedi.
 
Kotil, THY'nin internet sitesinin saldırıya uğramasıyla ilgili soru üzerine de "Türkiye'deki her hangi bir şirket gibi bizim web sitemiz de böyle saldırıya uğruyor. Hem hukuki boyutundan hem de teknik boyutundan her türlü tedbiri alıyoruz. Çok yakışıksız olan bir durum. Dünyanın her yerinde olan bir olay gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin kendi uçağını yapabilecek duruma ne zaman geleceğiyle ilgili de Kotil, "Ben bir mühendis olarak belirteyim ki, sayın Başbakanımız da bunu söyledi; Türkiye kendi uçağını yapacak, yapabilir. Ama biz daha çok uçurmakla ilgileniyoruz" dedi.
 
Açıklamanın ardından THY Genel Müdürü Kotil, TK 671 sefer sayılı uçağın Kinşasa yolcularını teker teker hediye paketleri vererek uğurladı.
Kaynak: Dünya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr