Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ŞANDIR:LİMAK BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARDI

ŞANDIR:LİMAK BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARDI

ŞANDIR:LİMAK BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARDI27.08.2012

İTSO Vakıf Başkanı Şandır, İskenderun Limanı'nın özelleştikten sonra hareketlenmesinin beklendiğini, beklentinin boşa çıktığını belirterek " Limanı alan firma işi taşeronlara ve Mersinli firmalara veriyor" dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Vakıf Başkanı Garip Şandır, Suriye'deki olaylar nedeniyle bu ülkeyle olan 2 milyar dolarlık ihracatın yok olduğunu söyledi.

İTSO Meclis Toplantısı'nda konuşan Vakıf Başkanı Garip Şandır, Suriye'de yaşananlara dikkat çekti. Şandır, " Suriye'de yaşanan olaylardan en çok komşu iller etkileniyor. Daha düne kadar Suriye'ye 2 milyar dolar ihracatımız vardı. Sınır ticareti ve bavul ticareti ile bölgemizde bir canlılık hakimdi. Türkiye'deki ekonomik daralmayı biz hiç hissetmezdik. Suriye'deki insanlar yemek yemeye dahi Hatay'a geliyorlardı. İnsanımızda Suriye'ye dilediği gibi gidip dönüyordu. Bölgemizde ticari canlılık hakimdi. Ekonomimiz Suriye'nin ekonomisi ile bağlantılı. Biz ticaret odası olarak yetkilileri uyarmak durumundayız. Hatay üzerinde oyun oynanmasına izin vermemeliyiz." dedi.

Vakıf Başkanı Garip Şandır, İskenderun Limanı özelleştikten sonra hareketlenmesinin beklendiğini fakat beklentinin boşa çıktığını ifade ederek şöyle konuştu: "Malesef limanı alan firma işi taşeronlara ve Mersinli firmalara veriyor. Bunun yanında İskenderun'a gelen kamyonlar servis yolundan geri dönüyorlar. Dolayısıyla bu işin esnafa ya da İskenderun'a ekonomik katkısı yok. Limanı alan firmalar meslek odalarını ziyaret etmiyorlar. Limanın sahibi İskenderun'dur, İskenderunlular'dır. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu yönde baskı yapmamız lazım."

İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay ise Suriye'deki olayların sınır illeri olan İskenderun, Gaziantep, Şanlıurfa'yı olumsuz etkilediğini ifade ederek şunları söyledi: "Temennimiz Suriye'deki olayların biran önce sona ermesi."

Kaynak: Deniz Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr