Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO BULGARİSTAN VE GEFCO TÜRKİYE’DEN ORTAK FORUM

GEFCO BULGARİSTAN VE GEFCO TÜRKİYE’DEN ORTAK FORUM

GEFCO BULGARİSTAN VE GEFCO TÜRKİYE’DEN ORTAK FORUM23.08.2012

Gefco Bulgaristan ve Gefco Türkiye Fransa/Güneydoğu Avrupa-Balkanlar Forumu için işbirliği yaptı. Bulgaristan - Türkiye grup nakliye hattı ve ortak araç taşıma çözümleri gibi ortak projelerini sundu

 
Gefco Bulgaristan ve Gefco Türkiye 4 - 6 Temmuz tarihlerinde Bulgaristan’ın Sofya şehrinde Fransa, Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar’a yönelik düzenlenen B2B toplantılarına katıldı. Fransa Uluslararası İş Geliştirme Komisyonu UbiFrance tarafından organize edilen Forum, Fransa’dan ve bölgeden gelen 170’ten fazla şirketi biraraya getirdi. Toplamda on ikiden fazla ülkenin temsil edildiği etkinlikte, Gefco uzmanları Bulgaristan, Slovenya, Arnavutluk, Yunanistan, Kosova, Hırvatistan ve Karadağ’da faaliyet gösteren şirketlere kapsamlı hizmetlerini tanıtma fırsatı buldu. Etkinliğin temel hedefi potansiyel iş ortakları ve olası yeni pazarlarla tanışmak ve grubun gelişmekte olan bu bölgedeki dinamik performansını göstermekti.

Türkiye ile Avrupa arasında yer alan, Rusya’ya yakın olan ve Adriyatik Denizi, Karadeniz ve Akdeniz ile çevrelenen bölge, ticaret için her geçen gün daha önemli bir merkez haline geliyor. Gefco Bulgaristan ve Gefco Türkiye bu pazarı oldukça gelecek vaat eden bir bölge olarak görüyor. Forum her iki Gefco iştirakine de bu potansiyeli kullanmada işbirliğinin önemini vurgulama fırsatı verirken, her iki iştirak de Bulgaristan-Türkiye grup nakliye hattı ve ortak araç taşıma çözümleri gibi önemli ortak projelerini sundular.


Gefco’dan kısa kısa….


Gefco İspanya otomotiv sektöründe
çalışılacak en iyi şirketler arasında
 
Gefco İspanya, İspanyol dergisi Actualidad Económica tarafından her sene yayınlanan otomotiv endüstrisinde çalışılacak en iyi şirketler listesinde bu sene 2. sırada yer aldı. Ayrıca, genel sıralamada da Gefco Toyota ve Ford İspanya gibi şirketlerin önünde yer aldı.
 
Bu başarı Gefco’nun çalışanlarına sunduğu bir dizi iş avantajından kaynaklandı. Bu avantajlar arasında, kariyer planları, burs planları, mükemmel iş-sosyal yaşam dengesi ve şirket içi eğitim yer alıyor. Gefco İspanya’nın 2. seçilmesinde sunduğu mükemmel çalışma ortamı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri ve etkin şirket içi iletişim etkinlikleri de önemli rol oynuyor.

Gefco Slovakya’nın yeni deposu

Gefco Slovakya depolama kapasitesini ülkenin güneybatısındaki Bratislava bölgesinde yer alan Senec şehrinde yeni faaliyete soktuğu depoyla artırdı. 9 bin m2’lik bu yeni tesis iştirakin tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren önemli bir müşterisinin artan depolama kapasitesi ihtiyacını karşılamak için kuruldu. Deponun 9 bin adede kadar palet depolama kapasitesi bulunuyor ve bugünden önümüzdeki Eylül ayına kadar da kapasitesinin iki katına çıkması için çalışmalar sürüyor.

Senec’teki depo Trnava’daki (15 bin m2) ve Kechnec’teki (5 bin 800 m2) mevcut depolara ek olarak hizmet verecek. Her iki depo da otomotiv sanayi, tüketici ürünleri ve yeni teknolojiler gibi farklı birçok sektöre hizmet veriyor. Yeni deponun açılışı iştirakin sunduğu esnek ve kaliteli hizmetleri pekiştirirken, bölgede de yeni iş imkanları yaratıyor.


Leroy Merlin Gefco İtalya’yla sözleşmesini uzattı

2007’den bu yana Gefco İtalya’nın müşterisi olan Leroy Merlin, lojistik şirketiyle mevcut sözleşmesini uzatmaya karar verdi. Gefco İtalya, Leroy Merlin’in İtalya’nın kuzeybatısında yer alan Rivalta Scrivia’daki platformundan ülkenin kuzeydoğusundaki Udine’ye gerçekleştirilecek sevkiyatlarıyla ilgilenecek.

Bu sözleşme 2007’den beri Gefco’nun yürüttüğü yönetim akışı faaliyetlerinin kapsamını Floransa, Colleen, Moncalieri ve Livorno’yu da içine alacak şekilde genişletecek.
 

Gefco Portekiz Chevrolet için özel
bir nakliye operasyonu gerçekleştiriyor

Gefco Portekiz yakın zaman önce Lizbon yakınlarındaki Oeiras’a on iki adet Chevrolet taşıdı. Bu özel nakliyat Chevrolet’nin distribütörlerini ödüllendirmek için düzenlenen “Oscar” töreninin bir parçasıydı.

İştirakten Camaro, Volt ve Corvette marka otomobillerin nakliyesi ve etkinlik alanındaki havuz üzerinde monte edilmesi istendi. Araçlar karayolu ile taşındı ve vinçle yerlerine konuldu. Sekiz saatten uzun bir çalışmayı gerektiren bu titiz operasyon Gefco’nun görev ne kadar karmaşık olursa olsun, büyük ölçekli operasyonlardaki uzmanlığını ve müşterileri için özel çözümler geliştirme becerisini açıkça ortaya koydu.

 

Gefco Romanya: Bükreş Politeknik Üniversitesi’nin İş Ortağı

Gefco Romanya iki senedir Bükreş Politeknik Üniversitesi ile işbirliği yapıyor. Ağustos ayının sonuna kadar Gefco iştiraki kapılarını nakliye ve lojistik alanında teorik eğitim almış olan on öğrenciye açıyor. Bu işbirliği öğrencilere pazarlama; yönetim; karayolu, deniz yolu ve havayolu taşımacılığında hizmet kalitesi; satınalma ve BT gibi  birçok alanda öğrendiklerini uygulama fırsatı veriyor. 

Grubun sosyal sorumluluk politikası ile de örtüşen bu işbirliği Gefco Romanya’ya hem nakliye ve lojistik sektörünü tanıtma, hem de genç yetenekleri ortaya çıkararak geleceğin potansiyel çalışanlarını yetiştirme fırsatını veriyor. Üniversite teknik iş sahalarına yönelik uzman yetiştiren en önemli kurumların başında geliyor.

 

Electric Odyssey Çin’e ulaştı

Electric Odyssey Temmuz başında Singapur’dan ayrılarak Çin’e ulaştı. İki Fransız mühendis turun sondan bir önceki ayağı olan Çin’e varmadan önce, Malezya, Tayland, Laoes ve Vietnam’dan geçti. Projede yer alan dokuz iş ortağından biri olan Gefco, Citroën C-Zero’yu denizyolu ile Japonya’dan Singapur’a taşıdı ve gümrük ve maliye ile ilgili tüm bürokratik işlemlerle de ilgilendi.

Proje grubun dünyanın dört bir yanındaki tüm çalışanları tarafından destekleniyor bu bağlamda Gefco uluslararası ağı aracılığıyla iştiraklerin de projeye katılımını sağlayarak, operasyonları koordine ediyor. Bu macera elektrikli arabaların taşımacılıkta bir geleceği olduğunu, günlük kullanım için uygun ve ekonomik olduğunu gösterdi. Bunlar da Gefco’nun karbon salınımını azaltma, çevreye dost politikalar benimseme ve çoklu modelli çözümlere yönlendirme gibi stratejileri ve sürdürülebilir kalkınmayı gelişmenin ve büyümenin gerçek kaynağı olarak gören yaklaşımıyla birebir örtüşüyor. Gefco Grup bu projeye katkıda bulunmuş olmaktan ve uzmanlığını Electric Odyssey’nin hizmetine sunmaktan gurur duyuyor.

İkili yakın zaman içinde Çin’den ayrılarak, yolculuklarının son ayağına doğru yola çıkacak: Rusya ve Orta Asya’dan geçerek Avrupa’a geri dönecekler.
 
 
Atamalar

Juan Soto Gefco Portekiz’de İnsan Kaynakları Direktörü oldu.

John Stocker Gefco İngiltere’nin Satış ve Pazarlama Müdürü oldu.
 
Kaynak: Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr