Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BORSAB, LOJİSTİK DESTEĞİ İLE İSTİHDAMI 2 BİN KİŞİYE ÇIKARACAK

BORSAB, LOJİSTİK DESTEĞİ İLE İSTİHDAMI 2 BİN KİŞİYE ÇIKARACAK

BORSAB, LOJİSTİK DESTEĞİ İLE İSTİHDAMI 2 BİN KİŞİYE ÇIKARACAK15.08.2012

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesi, 2013 yılında üretimdeki firma sayısını 13'e, istihdam edilen kişi sayısını da 2 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Yeni teşvik yasasında 3'üncü bölge illeri arasında yer alan Bilecik'in 6 organize sanayi bölgesinden biri olan Bozüyük OSB (BORSAB) hızlı bir büyüme süreci yaşıyor. Halen 9 firmada bin 200 kişinin istihdam edildiği bölge, 2013 yılında 4 firmanın daha üretime geçmesiyle istihdam oranını 2 bin kişiye çıkaracak. Eurodecor ve Bilecik Demir Çelik gibi öne çıkan firma ve markaların üretimde olduğu, Park Cam'ın da tesis inşaatına başladığı BORSAB, TCDD tarafından ihale edilen Lojistik Merkez'e de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

BORSAB Müdürü Mehmet Demirci, BORSAB'ın Bozüyük-Eskişehir-Ankara Karayolu üzerinde, Eskişehir'e 25 kilometre mesafede kurulduğunu belirterek, "Ayrıca Kütahya, Bilecik-İstanbul, Bursa karayollarının kesiştiği noktaya sadece 2 kilometre uzaklıktayız. BORSAB, aynı zamanda TCDD tarafından ihale edilen ve bölgenin ihtiyaçlarına hitap edecek olan Lojistik Merkez'e de ev sahipliği yapacak.

BORSAB, il özel idare müdürlüğü bünyesinde 1996-1997 yıllarında 5 milyon 235 bin 345 metrekare alan üzerine kuruldu. Bu alan içerisinde muhtelif büyüklüklerde; 82 adet sanayi parseli, 8 sosyal tesis alanı, 1 park alanı, 1 arıtma tesisi, 1 adet teknik hizmet alanı ve park alanı yer alıyor. Sanayi parsellerimizden 36'sı 27 firmamıza tahsis edildi. 46 sanayi parselimiz ise tahsise hazır. Sanayi parsellerimizdeki doluluk oranı yüzde 55 civarında" diye konuştu.

BORSAB'ın her geçen gün yatırımcılar açısından istenilen şartlara daha çok kavuştuğunu kaydeden Demirci, "Yatırımını tamamlayan 9 firmamız şu anda üretimde olup, bu firmalarımızda bin 200 kişi istihdam ediliyor. BOSAB'ın 1'inci etap 100 hektar alanının yol, kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu çalışmaları kilit taşına kadar tamamlanmıştır. 2'nci etaptaki kalan 424 hektar alanın ihalesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ile yapıldı ve 2014 yılı ekim ayında da tamamlanması planlanıyor. OSB'mizde şu anda 27 tahsisli firma bulunuyor. Bu firmalarımızdan 9'u üretimde. Park Cam fabrikasının ardından büyük firmaların bölgeye yoğun bir ilgisi var" açıklamasını yaptı.

Son teşvik, bölgeye yatırımcı ilgisini artırdı

2013 yılının ilk çeyreği içinde 4 firmanın daha üretime geçmesinin planlandığını vurgulayan Demirci, "Bu firmalarla birlikte OSB'miz bünyesindeki firmalarda istihdamın 2 bine yaklaşacağı öngörülüyor. OSB'mizin tamamında doğalgaz hattı mevcut olup, içme suyu doğalgaz ve elektrik problemimiz bulunmuyor. OSB'mizin su sorunu sondaj kuyumuzdan su depomuza isale hattı ve ENH'yı tamamlayarak çözüldü. Elektrik ile ilgili olarak yeri OSB'miz tarafından verilen arsaya TEİAŞ tarafından indirici merkez yapımı inşaatı devam ediyor. Yıl sonunda bitirilmesi planlanmakta olup, bitimi sonrası OSB'mizde yeni katılacak firmalar için elektrik sorunu yaşanmayacak. Telekomünikasyon hizmetlerinin fiber optik kablolama çalışmaları için Telekom ile protokol yapılarak firmalarımıza yeraltı hat çekim hizmeti veriliyor. Son yayınlanan teşvik paketiyle OSB'deki sanayicilere KDV, gümrük, SGK muafiyetler getirilmesi son günlerde yatırımcı firmaların ilgisini artırdı" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr