Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TRANSTAŞ, İKİ BÜYÜK OPERASYONA İMZA ATTI

TRANSTAŞ, İKİ BÜYÜK OPERASYONA İMZA ATTI

TRANSTAŞ, İKİ BÜYÜK OPERASYONA İMZA ATTI 06.08.2012

Transtaş’ın, birisi Avrupa’dan Türkiye’ye, diğeri ise Türkiye’den Avrupa’ya iki önemli taşıma operasyonuna imza attığı bildirildi.

 
Avrupa’da gerçekleştirdiği taşıma operasyonlarını Almanya ofisinden idare eden Transtaş, Batılı firmaların bölgedeki hakimiyetine karşın önemli projelerin lojistiğini üstlenmeye devam ediyor.
 
 
Firma son olarak, birisi Avrupa’dan Türkiye’ye diğeri ise Türkiye’den Avrupa’ya iki önemli taşıma operasyonuna imza attı. Almanya’daki ağaç işleme fabrikasını deniz, kara ve hava yolu üzerinden sıfır hatayla Düzce’ye getiren Transtaş, Kartal-Maltepe metro hattının yapımında kullanılan 7 metre çapında ve her biri yaklaşık 10 milyon Euro değerindeki dev delicileri de sorunsuz olarak kara ve deniz yolu ile Romanya’ya götürdü.
 
Yüzde 100 Türk sermayeli bir lojistik firması olan Transtaş, global rekabette kendisini yukarılara taşıyacak iki önemli operasyon daha gerçekleştirdi. Bunlardan ilki Almanya’nın Frankfurt şehrindeki bir MDF fabrikasının A’dan Z’ye her şeyiyle oradan alınıp Düzce’ye taşınması oldu. 2 ay süren operasyonla kara, demir ve deniz yolu üzerinden fabrikayı sıfır hatayla Türkiye’ye getiren Transtaş, bir başka önemli taşımayı da İstanbul’dan Romanya’ya yaptı. Kartal-Maltepe metro hattının yapımında kullanılan TBM isimli 7 metre çapındaki dev deliciler, Romanya metrosunun inşaatı için bu ülkeye götürüldü.
 
Avrupa’daki lojistik operasyonlarını Almanya ofisinden idare ediyor
 
Almanya’dan bir fabrikayı alıp, Türkiye’ye getirmenin oldukça zor ve önemli bir operasyon olduğunu vurgulayan Transtaş Lojistik CEO’su Berna Akyıldız, projenin başından sonuna kadar hem oradaki hem de İstanbul merkez ofisteki Transtaş ekibinin 2 ay boyunca yoğun bir mesai harcadığını belirtti. Projeyi iyi ve doğru analiz ederek, uygun taşıma maliyetleri çıkartıp iyi bir koordinasyonla ve Batılı taşeronları da kullanarak kara, demir ve deniz yolu gibi farklı yollardan fabrikayı sıfır hata ile Düzce’ye getirdiklerini söyleyen Akyıldız, dev boyutlardaki TBM makinelerinin de İstanbul’dan alınıp sorunsuz bir şekilde Romanya’ya götürüldüğünü belirtti.
 
 
İstanbul’daki merkez ofisinin yanı sıra Çin, Mısır, Kosova, Libya ve Katar’da ofisleri bulunan Transtaş, Avrupa’daki lojistik operasyonlarını Almanya ofisi üzerinden idare ediyor.
 
 
Transtaş Global Logistics

1977 yılında Kamil Topaloğlu tarafından kurulan Transtaş, uluslararası lojistik ve tedarik zinciri konularında faaliyet gösteriyor.

5 kıtada da hizmet veren firmanın şu anda İstanbul/Türkiye’de iki ofisi ile, Doha/Katar, Kahire/Mısır, Priştine/Kosova, Şangay/Çin, Düsseldorf/Almanya ve Tripoli/Libya ofisleri bulunuyor. UTİKAD üyesi olan Transtaş’ın, Ulaştırma Bakanlığı tarafından öngörülen R2 yeterlilik belgesi ve çok az firmanın sahip olduğu “Taşıyıcı Sorumluluk Sigortası / Freight Forwarder Liability” poliçesi var. Kara, Hava, Deniz ve Demir yolu taşımacılığı ile Multimodal taşımacılık, ağır, geniş ve uzun yük taşımaları, parsiyel taşımalar, gemi kiralama, çarpraz taşıma, depolama ve yurt içi dağıtım ile sigorta ve gümrükleme hizmetleri sunan firma, özellikle proje lojistiği konusunda önemli bir uzmanlığa sahiptir. Yükleme ve boşaltma ekipmanları ile tam donanımlı depolara sahip olan Transtas’ın kendi araç filosu bulunuyor.
 
Kaynak:Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr