Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HOROZ LOJİSTİK YABANCI ORTAK ARIYOR

HOROZ LOJİSTİK YABANCI ORTAK ARIYOR

HOROZ LOJİSTİK YABANCI ORTAK ARIYOR03.08.2012

Fransa’nın önde gelen taşımacılık şirketlerinden SDV International ve Horoz Grup ortaklığında kurulan SDV Horoz, Türki Cumhuriyetlerde büyümeye odaklandı. Bakü’de ilk şirketini kuran SDV Horoz’un bir sonraki durağı ise Gürcistan.
 

Horoz Group bünyesinde bulunan Horoz Lojistik’in de kendi içinde büyüme planları olduğunu aktaran Oğuz Güleç, Polonya ve İtalya’da ofisleri bulunan Horoz Lojistik’in uluslararası alandan çok yurt içindebüyüme odaklandığını kaydetti. Depolama alanındaki yatırımların hızla devam edeceğinin altını çizen Güleç, Horoz Lojistik olarak uluslararası bir şirketle ortaklık kurmaya da sıcak baktıklarını ifade etti.Güleç, “Avrupa’da dağıtım yapan birçok şirket, Türkiye’ye gelerek burada yatırım yapmaya başladı.Çünkü Avrupalı firmalar Türkiye’nin potansiyelini, büyüyen ekonomisini görüyor ve bu fırsatı kaçırmakistemiyor. Yurtdışındaki firmalar Türkiye’ye gelirken lojistik partneri olarak kendi ülkelerinde çalıştıklarıfirmaları görmek istiyorlar. Lojistik firmalarının Türkiye’ye gelme nedenlerinden biri de bu oluyor. Bufirmalar türkiye’ye gelirken de genellikle yerel bir şirketle ortaklık kurmayı tercih ediyorlar. Biz de butür bir ortaklığa sıcak bakıyoruz. Bu tür bir ortaklık bize de büyüme imkanları yaratacaktır.
 
SDV, Türki Cumhuriyetleri’nde Horoz ortaklığında büyüyecek
 
Dünya çapında 92 ülkede 525 ofisi, 28 bin çalışanı lojistik hizmeti sunan Fransa merkezli SDV International, yeni hedef pazarı olan Türki Cumhuriyetlerine Türkiye’deki ortağı Horoz ile giriş yaptı. Bakü’de ilk şirketini kuran SDV Horoz Taşımacılık, bir yıl içinde Gürcistan’da ikinci şirketini kurmayıhedefliyor. Şirketin uzun vadedeki hedef pazarları arasında ise Suriye gibi Ortadoğu ülkeleri bulunuyor.SDV International’ın çok güçlü olmadığı belli bölgelere daha kolay ulaşabilmek için o bölgelerde yerelbir şirket ile ortaklık kurma yoluna gittiğini belirten SDV Horoz Taşımacılık CEO’su Oğuz Güleç, “SDVInternational, bizim kültür olarak daha yakın olduğumuz Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan,Irak ve Suriye gibi ülkelere bizim üzerimizden ulaşmayı hedefliyor” dedi. SDV Horoz olarak yaklaşıkiki hafta önce Bakü’de bir şirket kurdukları bilgisini veren Güleç, konuyla ilgili şu açıklamalardabulundu. “ Bakü’deki SDV Horoz Company isimli şirketimize genel müdürümüzü atayarak faaliyetebaşlamış bulunuyoruz.
 
 
Türki Cumhuriyetlerinde il olarak Bakü’de şirket kurmamızın nedeni; Türkiye ileAzerbaycan arasında çok hızlı büyüyen bir trafik var. Bundan da öte Bakü’de hazar Denizi’nin kıyısındaçok büyük bir liman yapılıyor. Ayrıca burada büyük demiryolu projeleri var. Bakü-Tiflis- Kars demiryoluhattı projesini çok önemsiyoruz. Bu hat bir alternatif oluşturuyor. Bu hat Türkiye’ye gelebilir veOradan avrupa’ya devam edebilir. Bizde bu alternatif ve önemli rotalarda yer almak istediğimiz için opazarlarda altyapımızı kurmak istedik. Bir sonraki durağımız ise Gürcistan olacak. Bir yıl içinde buradakiyapılanmamızı da tamamlamış olmayı hedefliyoruz. SDV Horoz, o bölgelerde çok güçlü değil ve bizimaracılığımız ile oradaki gücünü artırmayı hedefliyor.”
 
 
‘Proje sektöründe hızlı büyüyoruz’
 
SDV Horoz,’un ana hedeflerinden biri coğrafi etkinlik alanını genişletmek olduğunu vurgulayanGüleç, yeni işler yaratarak yaptıkları işlerin çeşitliliğini de artırmayı ve yeni iş modelleri yaratmayıhedeflediklerini aktardı. SDV horoz olarak proje taşımacılığında oldukça hızlı bir büyüme kaydettiklerinibelirten Güleç, “Proje departmanı olarak senede 15 milyon dolar ciro yapan bir şirket haline geldik. Biryıldır savunma sanayiye yönelik taşımalar da yapmaya başladık. Hedefimiz ciromuzu yakın zamanda60 milyon dolara kadar çıkarmak” dedi. Güleç ayrıca SDV horoz olarak yıllık yaklaşık yüzde 20 büyümehedefleri olduğunu belirtti.
 
Sağlık sektörüne girecek
 
SDV Horoz Taşımacılık CEO’su Oğuz Güleç, şirket olarak sağlık sektörüne yönelik de büyüme planlarıolduğu bilgisini verdi. İlaç taşımacılığına başlamayı hedeflediklerini anlatan Güleç, aynı zamandailaçların soğuk hava depolarında tutulması ve dağıtılması işini de yapacaklarını söyledi.
 
 
Kaynak:Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr