Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağı Kurulması

Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağı Kurulması

Sayı: 2022/329
Tarih: 06.06.2022
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından "Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağı Kurulması" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda ülkemiz ihracatının etkin ve kapsamlı akışını sağlamak, ihracatçıların uluslararası tedarik ve dağıtım zincirlerine daha hızlı ve rekabetçi fiyatlarla nüfuz etmelerini temin etmek ve önemli pazarlardaki ihracat performansını istikrarlı kılacak altyapı olanaklarını oluşturmak amacıyla yurt dışında lojistik dağıtım ağlarının kurulmasının planlandığı belirtilmiştir.

Bu doğrultuda Rusya, Bulgaristan ve Romanya’da dış ticaret taşımalarında karayolu geçişlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması ve karayolu geçişlerini devre dışı bırakacak alternatif güzergahların oluşturulması amacıyla lojistik dağıtım ağlarının (tercihen Batı Karadeniz’de Burgaz ve/veya Köstence ile Doğu Karadeniz’de Tuapse) ivedilikle kurulması ihtiyacının doğduğu, bilgilerin ve belirtilen ülkelerde kurulacak YLDA’lar için yapılacak başvuruların gerekli bilgi ve belgeler ile ivedilikle Bakanlığa iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr