Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / UTİKAD 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirimi

UTİKAD 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonuç Bildirimi

Sayı: 2021/756
Tarih: 15.12.2021
Sayın Üyemiz,

Derneğimizin 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Kasım 2021 Çarşamba günü Elite World Europe Hotel'de yeterli çoğunluk sağlanarak yapılmıştır.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy’un açılış konuşmasının ardından UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler 2021 yılı Eylül ve Ekim aylarında UTİKAD tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vermiştir.

1 Eylül 2021 – 31 Ekim 2021 tarihleri arası Dernek ve İktisadi İşletme bilançoları ile gelir-gider tabloları oy birliği ile kabul edilmiştir.

1 Eylül 2021 – 31 Ekim 2021 tarihleri arası Dernek ve İktisadi İşletme bilançoları ile gelir-gider tabloları oy birliği ile kabul edilmiş, Derneğin ve İktisadi İşletmenin Denetim Kurulu raporları okunmuş, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu oy birliği ile ayrı ayrı ibra edilmiştir.

2021 yılında ilk kez hazırlanan İç Denetim Raporu okunmuş ve rapor oy birliği ile kabul edilmiştir.

Dernek yıllık aidatının 2022 Yılı Ocak ayı itibarı ile geçerli olmak üzere 6.000 TL'ye çıkarılması teklifi Genel Kurul onayına sunulmuş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

1 Kasım 2021 – 31 Ekim 2022 tarihleri arası Dernek ve İktisadi İşletme bütçeleri oy birliğiyle kabul edilmiş ve Yönetim Kuruluna fasıllar arası aktarma yetkisi verilmiştir.

UTİKAD Yönetim Kurulu’na dernek merkezi veya başka bir amaçla kullanılmak üzere bir taşınmaz satın alma yetkisi verilmesi teklifi Genel Kurul onayına sunulmuş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

UTİKAD Yönetim Kurulu’na federasyon veya konfederasyon veya üst birliklere üye olma ve üyelikten çıkma hususunda yetki verilmesi teklifi Genel Kurul onayına sunulmuş ve oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

UTİKAD Tahkim Yönetmeliği kapsamında yapılacak çalışmalar ile yönetmeliği yayınlayarak yürürlüğe konulması için Genel Kurulun Yönetim Kuruluna yetki vermesi teklifi Genel Kurul onayına sunulmuş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.

"21 Ekim 2021 Tarihli ve 31635 Sayılı Resmi Gazete’de Yayınlanan Dernekler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1. Maddesi İle Dernekler Yönetmeliği’nin 15/A Maddesine Getirilen Değişiklikler Kapsamında Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Toplantılarının Elektronik Ortamda Yapılmasına İlişkin Tüzük Değişikliği Yapılmasının Görüşülmesi ve Onaylanması" teklifi Genel Kurul onayına sunulmuş, tüzük değişikliğinin el kaldırma yöntemiyle oylanması esnasında Tüzüğün 17. maddesi gereğince toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğunun kabul oyu şartı aranmış ve değişiklik önerisi oy birliği ile kabul edilmiştir.

UTİKAD üyeliğinde 20. ve 30. yılını dolduran Haliç Ulus. Taş. Turizm ve Dış Tic. Ltd. Şti., Hellmann Worldwide Lojistik Ltd. Şti., Lam Lyonel A. Makzume Vapur Acentalığı A.Ş., Viking Kargo Ltd. Şti., A. Rıza Kınay Vapur Acenteliği ve Tic. A.Ş., E.A.S.T. Trans Ulus. Nak. ve Tic. Ltd. Şti., Horoz Bollore Logistics Taşımacılık A.Ş., Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Tic. A.Ş., Noatum Lojistik A.Ş., Genel Transport Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti., Karınca Lojistik A.Ş., Orient Ekspres Uluslararası Taşımacılık Turizm ve Ticaret Ltd. Şti., Yüce Ulus. Nak. Güm. Hiz. ve Dış Tic. Ltd. Şti., Arkas Denizcilik ve Nakliyat A.Ş., Expeditors International Taşımacılık ve Tic. A.Ş., Gezairi Transport Nakliyat ve Ticaret A.Ş., Yeni Antalya Transport ve Ticaret A.Ş. firmalarının temsilcilerine ve Fahri Üye Tolga Alpaslan'a plaketleri verilmiştir.

Ahmet Kartal Başarı Ödülleri; UTİKAD tarafından belirlenen ve lojistik eğitim programlarına sahip olan üniversitelerin ve meslek liselerinin 2019-2020 ile 2020-2021 Öğretim Yılı birincilerine UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy tarafından takdim edilmiştir.

Gerçekleştirilen faaliyetlerin ve alınan kararların üyelerimiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını diler, yeni dönemde tüm üyelerimize hayırlı işler ve başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr