Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Karayolu Taşıma Yönetmeliği Kapsamında Yapılan İşlemler

Karayolu Taşıma Yönetmeliği Kapsamında Yapılan İşlemler

Sayı: 2020/601
Tarih: 21.09.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından "Karayolu Taşıma Yönetmeliği Kapsamında Yapılan İşlemler" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre yetki belgesi sahibi firmaların, firmalarında meydana gelen unvan, adres, sermaye, kişilere ilişkin değişikliklerini bağlı bulundukları Bölge Müdürlüklerine bildirmekle yükümlü oldukları belirtilmiş olup yönetmeliğin 30. maddesinin 2. fıkrasının (b) bendinde yer alan "Pay sahipliği bakımından hisselerinin asgari %51'i aynı gerçek veya tüzel kişilere ait olan tüzel kişilerin uluslararası eşya taşımacılığı yetki belgelerinin eki taşıt belgelerinde kayıtlı özmal taşıtlar; Bakanlıktan önceden izin alınmak suretiyle bunlar arasında müştereken kullanılabilmelerine" imkan tanıyan iş ve işlemlerin de daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Genel Müdürlük yerine Bölge Müdürlüklerince yapılmasının uygun bulunduğu bildirilmiştir.

Firmaların ilgili başvurularını bağlı bulundukları Bölge Müdürlüklerine yapmaları ve sorun yaşamamaları adına firmalarındaki olası tüm değişiklikleri (hisse payları, ortaklık, adres bilgisi vb.) yine Bölge Müdürlüklerine vakitlice bildirmeleri gerekmektedir.

Söz konusu duyuruyu ve Bölge Müdürlüklerinin listesini ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr