Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Yunanistan'ın Uyguladığı Uluslararası Seyahat Kısıtlamaları

Yunanistan'ın Uyguladığı Uluslararası Seyahat Kısıtlamaları

Sayı: 2020/483
Tarih: 13.08.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından "Yunanistan'ın Uyguladığı Uluslararası Seyahat Kısıtlamaları" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda Genel Müdürlüğün İlgide kayıtlı yazısı ile Yunanistan'da yeniden artış göstermeye başlayan Covid-19 vakaları sebebiyle uygulamaya konulan ilave önlemler hususunda bilgilendirme yapıldığı belirtilmiş olup konu hakkında Atina Büyükelçiliği tarafından hazırlanan ve ülkenin uygulamaya başladığı uluslararası seyahat kısıtlamalarını içeren duyuru metni paylaşılmıştır.

Alınan yeni karar uyarınca, 17 - 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında Promahonas haricindeki tüm kara sınır kapılarından (Kipi dahil) Yunanistan'a giriş yapacak şahısların,
  • Yolculuktan en az 24 saat önce https://travel.gov.gr adresi üzerinden dolduracakları Yolcu Tespit Formunu (Personal Lοcator Form-PLF) ve bu forma cevaben alınan teyit e-postası/kodu ile,
  • Yunanistan'a girmeden önceki son 72 saat içinde bulundukları menşe ülkede koronavirüs (PCR) testi yaptırmaları ve (üzerinde isimleri, pasaport veya kimlik numaralarının açıkça yazılı olduğu İngilizce dilindeki) negatif test sonuçlarını ülkeye girişte Yunan makamlarına ibraz etmeleri zorunlu hale getirilmiştir.
Bu çerçevede, Kipi sınır kapısından ülkeye giriş yapabilecek istisnalar arasında sayılan Yunan vatandaşları, ikamet izni bulunan kişiler, daimi ikametgâhları Yunanistan'da olan kişiler, zorunlu iş gerekçesiyle seyahat edeceğini ilgili Yunan misyonlarından alacakları belgeler ile kanıtlayan şahıslar ile mal taşıyan kamyonların şoförleri yukarıdaki koşulları karşılamaları halinde ülkeye giriş yapabileceklerdir. 

Söz konusu T.C. Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü duyurusunu, İlgi yazıyı ve Atina Büyükelçiliği duyurusunu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr