Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP)

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (WOMEN-UP)

Sayı: 2022/475
Tarih: 07.09.2022
Sayın Üyemiz,

Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği iş birliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın "İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar" bileşeni altında Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (WOMEN-UP) Projesi yürütülmektedir.

Projenin amacı kayıtlı kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, rekabete daha dayanıklı hale getirmek ve Türkiye’yi kayıtlı kadın istihdamı bakımından daha iyi seviyelere çıkarmak olup kadın istihdamının desteklenmesiyle kadınların istihdamda kalmaları, böylelikle deneyim kazanan kadınların projeden sonra da çalışmaya devam etmeleri hedeflenmektedir.

Proje kapsamında gerekli şartları sağlayan bir kadın işverenin, proje kriterlerine uygun bir kadın çalışan istihdam etmesi halinde 20 aya kadar aylık 5.150 TL hibe desteği alabileceği belirtilmektedir.

Ayrıca proje ofisinden alınan bilgiye göre, İstanbul'dan yapılacak başvurularda Avrupa Yakası'nda faaliyet gösteren firmalar için hibe kontenjanı dolmuş olup Anadolu Yakası'nda faaliyet gösteren firmaların hibe kontenjanının devam ettiği bildirilmiştir.

Söz konusu proje hakkında detaylı bilgileri ve hibeden yararlanma şartlarını içeren broşürü ekte bilgilerinize sunar, hibe başvurusunda bulunan üyelerimizin sektorel@utikad.org.tr adresinden tarafımıza bilgi vermesini rica ederiz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr