Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Sigortalı FIATA Konşimentosu (FBL), FCR ve FWB İçin Düzenlenen
UTİKAD Yıllık Sorumluluk Sigorta Poliçesi Yenilendi

Sigortalı FIATA Konşimentosu (FBL), FCR ve FWB İçin Düzenlenen
UTİKAD Yıllık Sorumluluk Sigorta Poliçesi Yenilendi

Sayı: 2022/428
Tarih: 29.07.2022
Sayın Üyemiz,

UTİKAD'ın üyelerine temin ettiği Sigortalı FIATA Konşimentosu (FBL), FCR ve FWB için düzenlenen UTİKAD yıllık Sorumluluk Sigorta Poliçesi, 1 Ağustos 2022 - 1 Ağustos 2023 dönemi için 12 ay süre ile yenilenmiştir.

Üyelerimiz mevcut konşimentolarını 31 Temmuz 2022 tarihi dahil olmak üzere kullanmaya devam edebileceklerdir. Ancak yeni dönemde poliçe numarası değişeceğinden üyelerimizin halihazırda stoklarında bulunan ve kullanılmamış olan Sigortalı FIATA Konşimentolarının (FBL), FCR ve FWB dokümanlarını 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kesinlikle kullanmamaları gerekmektedir. Vadesi sona eren poliçe yürürlükten kalkacağı için üyelerimizin stoklarında bulunan ancak henüz kullanılmamış ya da yükleme tarihi 31 Temmuz 2022 tarihinden sonra olan yükler için kullanılmış sigortalı FBL, FCR ve FWB'ler kapsamında olan yükler sigorta koruması altında olmayacaktır.

Bu kapsamda üyelerimizin halihazırda stoklarında bulunan ve 31 Temmuz 2022 tarihine kadar henüz kullanılmamış olan Sigortalı FIATA Konşimentoları (FBL), FCR ve FWB dokümanları, artık sigorta poliçesi koruması altında olmayacağından iade faturası düzenlenerek tarafımıza tam set halinde geri teslim edilecektir. Firması bünyesinde kullanılmamış Sigortalı FBL/FCR/FWB bulunan tüm üyelerimizin Derneğimizle iletişime geçmelerini rica ederiz.

Yeni dönem poliçesinin teminat şartlarında yapılan değişiklikler şu şekilde olup diğer tüm şart ve koşullar aynı kalmıştır:

1) Coğrafi Alan: Poliçe, Yaptırım Klozuna (Sanction Clause) ve 6 nolu Ekbelgeye tabi olmak kaydıyla Rusya / Belarus hariç olmak üzere tüm dünyada (İran dahil) geçerli olup, 6 nolu Ekbelge ile aşağıda belirtilenler kapsam dışında tutulmuştur:

a. Rusya ve Beyaz Rusya'ya / Rusya'dan herhangi bir emtia veya mülk nakliyesi

b. Rusya ve Beyaz Rusya'daki taraflarla (kuruluşlar veya gerçek / tüzel kişiler) veya Rusya ve Beyaz Rusya ile ilişkili herhangi bir iş

2) Koronavirüs İstisna Klozu yerine Bulaşıcı Hastalık İstisna Klozu uygulanmıştır.

Herhangi bir hasar durumunda ihbarlarınız için iletişim bilgileri ekteki poliçenin Hasar İhbar Prosedürü bölümünde yer almaktadır. Hasar takibi tarafınızdan sigorta şirketi ile yapılmalıdır, UTİKAD tarafından hasar takibi yapılmamaktadır.

Derneğimizden temin ettiği sigortalı FIATA dokümanlarını kullanan üyelerimizin bilgilerine sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr