Anasayfa / Sektörel / Duyurular / Genel / Uluslararası Yük Taşımacılığında Güncellenen Uygulamalar

Uluslararası Yük Taşımacılığında Güncellenen Uygulamalar

Sayı: 2020/302
Tarih: 09.05.2020
Sayın Üyemiz,

T.C. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından "Uluslararası Yük Taşımacılığı" konulu bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda COVID-19 sebebiyle dış ticaretin devam etmesi adına ülkemize giriş çıkış yapması zorunlu olan TIR şoförleri başta olmak üzere ilgili kişilerin giriş çıkışlarında uygulanacak usul ve esasların T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın görüşleri çerçevesinde yayınlanan Genelgelerin iptal edildiği belirtilmiştir.

Bu doğrultuda "Türkiye'den Transit Geçecek Araçlar ve Şoförler, Türkiye'ye Giriş Yapacak Şoförler ve Ro ­Ro Seferlerinde Uygulanacak Kurallar"a ilişkin yeni güncellemelerin yapıldığı bildirilmiştir.

Yeni güncellemeler kapsamında uygulamanın uluslararası ticaret amacıyla İran ve Irak Sınır Kapıları'ndan giriş/­çıkışlar hariç olmak üzere (anılan kapılardan geri alınmamak kaydıyla sadece yabancı uyruklu TIR şoförleri çıkış yapabilecektir) ülkemizden transit geçecek araç ve şoförler ile ülkemize giriş/çıkış yapacak araç ve şoförlere belirtilen şartların sağlanması halinde geçiş izni verileceği belirtilmiştir. 

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr