Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / KÖPRÜLERDEN ÜCRETSİZ GEÇİŞ BAŞLADI

KÖPRÜLERDEN ÜCRETSİZ GEÇİŞ BAŞLADI

KÖPRÜLERDEN ÜCRETSİZ GEÇİŞ BAŞLADI17.07.2012

Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprüsündeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yoğunlaşan trafiği rahatlatmak amacıyla yürürlüğe konulan FSM ve Boğaziçi köprülerinde ücretsiz geçiş uygulaması saat 00.00'dan itibaren başladı.

Sabah 07.30 itibariyle her iki köprüde de yoğunluk giderek artıyor. Köprülerin ücretsiz olması trafiği rahatlatmazken, sürücülerin çoğu KGS gişelerinde kartları okutmaya çalıştı. Dün akşam ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde meydana trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, saat 00.00'dan itibaren FSM ve Boğaziçi köprülerinde gişe geçişleri ücretsiz oldu.
 
Köprülerdeki ücretsiz geçiş uygulaması, FSM köprüsündeki bakım ve onarım çalışmaları bitene kadar devam edecek. Bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı tarih, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilecek.  
 
Ücretsiz geçiş uygulaması FSM'de ki bakım onarım çalışmaları bitene kadar sürecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, saat 00.00'dan itibaren Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Boğaziçi köprülerinde ki gişe geçişleri ücretsiz oldu. Ücretsiz geçiş uygulaması, FSM köprüsündeki bakım ve onarım çalışmaları bitene kadar sürecek. İlk dakikalarda geçişlerin ücretsiz olmasına rağmen FSM Köprüsü'nde akşam saatlerinde yaşanan kazanında etkisi ile trafik yoğunluğu devam etti.
 
AKSARAY'DA KAZA: 43 YARALI
 
Köprü geçişlerine "17 Temmuz Salı günü saat 00.00'dan itibaren bakım çalışmaları süresince köprü geçişleri ücretsizdir" yazılı pankartlar asıldı. FSM'yi kullanan araç sürücüleri, köprülerin ücretsiz olmasının trafiği daha da yoğunlaştıracağını ve ücretsiz olmasının birşey değiştirmeyeceğini belirttiler. Ayrıca FSM'de yapılan bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı tarih, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tarafından tespit edilecek.
 
SÜRÜCÜLER MEMNUN
 
Boğaziçi Köprü'sünde ise geçilerin ücretsiz olduğu bilmeyen bir vatandaş KGS veznesine gitti. Ücretsiz geçişten haberdar olmayan bazı vatandaşlar ise KGS gişelerinde köprü geçiş ücreti ödemeye çalıştı. Köprüden geçişlerin ücretsiz olduğunu bilmediklerini bildiren araç sürücüler, uygulamadan menun olduklarını dile getirdiler. Bir araç sürücüsü ise "İhtilal mi oldu? Biz zamlara alışığız" şeklinde şakınlığını dile getirdi. Bir karayolları görevlisi köprüden geçen araçlara, bayramın erken geldiğini, söyleyerek araçları geçiş için yönlendirdi ve "Beleş, beleş" şeklinde bağırdı. Boğaziçi Köprüsü'nden ücretsiz geçmek isteyen bazı araçlar ise gişeler öncesinde araçlarını durdurarak saatin 00.00 olmasını beklediler.
 
TRAFİK RAHATLAMADI
 
Boğaziçi ve FSM Köprülerinde köprülerin ücretsiz olması trafiği rahatlatmadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sürücüler yine yollarda kaldı. Çoğu sürücü ise köprülerin ücretsiz olduğundan habersiz gişelerekartlarını okutmaya çalıştı.
 
Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr