Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LÜKSEMBURG’U DA BALO’NUN İÇİNE ALIN

LÜKSEMBURG’U DA BALO’NUN İÇİNE ALIN

LÜKSEMBURG’U DA BALO’NUN İÇİNE ALIN10.07.2012

TOBB öncülüğü ve katılımında 92 oda, borsa ve organize sanayi bölgesinin iştiraki ile kurulmuş olan Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) AŞ'nin İzmir Ofisi, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği Yetkilileri tarafından ziyaret edildi.

Türk Ticaret hayatının çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğü ve katılımında 92 oda, borsa ve organize sanayi bölgesinin iştiraki ile kurulmuş olan Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar (BALO) A.Ş. İzmir Ofisi, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği Yetkilileri tarafından ziyaret edildi. Büyükelçi Conzemius,  Lüksemburg’un da BALO Projesi kapsamına alınmasını istedi. Görüşmede, Türkiye’den gelecek yüklerin Lüksemburg’dan düzenli seferlerle hatta İspanya’ya kadar demiryolu ile ulaşılabileceği görüşüldü.

Büyükelçi Conzemius,  Lüksemburg’un da BALO Projesi kapsamına alınmasını istedi. Görüşmede, Türkiye’den gelecek yüklerin Lüksemburg’dan düzenli seferlerle hatta İspanya’ya kadar demiryolu ile ulaşılabileceği görüşüldü.
 
 
DEV PROJE
 
 
TOBB’a bağlı odaların ortak olduğu projeyle demiryoluyla Anadolu kentlerinden toplanacak yükler Aliağa’dan İtalya’ya gemilerle gidecek  oradan Orta Avrupa’ya tren ferleri (vagon taşıyan gemiler) ile aktarma yapılacak.
 
YUNANİSTAN KRİZİ DOMATESİ BOZDU
 
İpsala Gümrük Kapısı’nın Yunanistan tarafında hafta sonu gıda kontrolü yapacak doktor bulunmaması ürünleri kolayca bozulan Türkiyeli yaş sebze ve meyve ihracatçısını vurdu. Çeşitli ihracatçı birlikleri Ekonomi Bakanlığı’na şikayetler yağdırınca Yunanistan makamlarıyla temasa geçen yetkililer ek mesailer konmasını önerdiyse de “Hafta sonu mesai uygulamasına gidilmesi zor görünmektedir” dedi.
 
 
AVRUPA’NIN SORUNU
 
 
Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Başkanı ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, AB’ne ihracatta ilk giriş kapısında sıkı kontrollerin olması gerektiğini ancak sık sık aksaklıklar yaşandığını dile getirdi.
 
Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr