Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / İZMİR’DE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİĞİ

İZMİR’DE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİĞİ

İZMİR’DE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİĞİ25.06.2012

DTO İzmir Şube Başkanı Dologh, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İzmir'de 30 Haziran Cumartesi günü 2. Açık Su Türkiye Şampiyonası'nın düzenleneceğini bildirdi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İzmir'de 30 Haziran Cumartesi günü 2. Açık Su Türkiye Şampiyonası'nın düzenleneceğini bildirdi.
 
Gologh, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı, halkın denizle iç içe kutlamasını istediklerini, bu nedenle 30 Haziran Cumartesi günü bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri Açık Su Türkiye Şampiyonası'nı düzenleyeceklerini kaydetti.
 
Etkinlikle 8 bin yıllık liman kenti olan İzmir'de, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın halkın katılımıyla kutlanmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Dologh, şunları kaydetti:
 
"Yüzme yarışması ile 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kuru kuru değil, ıslak olarak kutlayacağız. İzmir'in yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Çanakkale, Bursa, Kocaeli ve Kayseri'den katılım var. Yüzme sporuna olan bu ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Bu yıl yapılan başvuru sayısı geçtiğimiz yıla oranla daha fazla. Önümüzdeki yıllarda yarışmayı, uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı yüzme yarışları ve ödül törenimize davetlidir."
 
Açıklamada, 12-24 yaş arası lisanslı ve lisanssız sporcular ile 25 yaş üstü master yüzücülerin katılabileceği yarışın, Urla Karantina Adası Doğu İskelesi'nden başlayıp Urla Ali Rıza Mete Yelken Kulübü'nde sona ereceği bildirildi.
 
Geçen yıl 210 kişinin katıldığı yarışmaya, bu yıl için bir hafta öncesinden 300 kişinin kayıt yaptırdığı kaydedildi.
 
Kaynak.Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr