Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ECOLPAFLA ORTADOĞU VE KAFKASLARDAKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

ECOLPAFLA ORTADOĞU VE KAFKASLARDAKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

ECOLPAFLA ORTADOĞU VE KAFKASLARDAKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ19.06.2012

Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ile ilgili TEBKOBİTV'ye röportaj veren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD liderliğinde kurulan ECOLPAF'ın Ortadoğu ve Kafkaslar'daki taşımacılık sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını belirterek, bölgenin daralmakta olan Avrupa ekonomilerine karşı Türkiye için önemli bir alternatif oluşturacağını söyledi.

Bölgenin özellikle ekonomilerin daralmakta olduğu günümüzde yeni pazar imkanları sunması açısından büyük avantajlar yaratacağına işaret eden Turgut Erkeskin, "Ancak ticaretin artması için lojistik altyapının da hazır olması lazım. Bunun hazır olmadığını görüyoruz. ECOLPAF’ın en önemli hedefi bu bölgenin lojistik anlamda gelişimini sağlamak, sınır geçişlerini kolaylaştırmak, özellikle demiryolu tariflerini uyumlaştırmak, ulaşım koridorları dizayn etmek ve var olanlara entegre etmek" dedi.

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün hızla geliştiğini ve Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksi'nde 2010 yılında 39.sırada olan Türkiye'nin bu yıl 155 ülke arasından 27.sıraya yükseldiğinin altını çizen Turgut Erkeskin, sektör olarak 10 yıl içinde 4 kat ihracat artışı beklediklerini açıkladı. Erkeskin, İstanbul'un doğusu ve batısı, Ege, Güneydoğu Anadolu ve Mersin'de yeni lojistik merkezlerinin yolda olduğunun altını çizip Türkiye'nin bölgede lojistik üssü olabileceğini kaydetti.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Turgut Erkeskin'in sektörle ilgili pek çok önemli konuya temas ettiği TEBKOBİTV röportajını aşağıdaki linki tıklayarak izleyebilirsiniz.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr