Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TOLL GLOBAL FORWARDING, TÜRKİYEYE HIZLI GİRDİ

TOLL GLOBAL FORWARDING, TÜRKİYEYE HIZLI GİRDİ

TOLL GLOBAL FORWARDING, TÜRKİYEYE HIZLI GİRDİ15.06.2012

Avustralyalı lojistik devi Toll Global, Türkiye'ye hızlı girdi. Toll, nisanda İstanbul'da şirket kurdu, bir ay geçmeden Megatrans ve Makro Lojistik ile anlaştı.

 
Avrupa ile Asya arasında köprü vazifesi gören Türkiye, lojistik şirketlerinin de gözdesi oldu. ABD ve Avrupalı küresel taşımacılık şirketlerinin rekabete girdiği Türkiye'deki lojistik pazarına şimdi de Asya ve Avustralyalı firmalar katıldı. 2011 yılının eylül ayında Türkiye'ye ofis açıp, şirket alacağını duyuran Ortadoğu'nun en geniş filosuna sahip taşımacılık şirketi olan ve Nasdaq'da işlem gören ilk Arap firması özelliğini de taşıyan Aramex'in ardından şimdi de Avustralyalı bir dev Türkiye'ye girdi. Avustralya'nın lojistikte en büyük şirketi Toll Global Forwarding'in Türkiye macerası ise hızlı başladı. Nisan ayında İstanbul'da şirket kuran Merlbourn merkezli Toll Global, daha bir ay geçmeden bir Türk şirketiyle de masaya oturdu.
 
45 bin çalışanı var
 
İstanbul merkezli Megatrans Uluslararası Nakliyat ile iştiraki Makro Lojistik ile görüşmelere başlayan Avustralyalı dev, Türk firmanın bazı operasyonlarını almaya hazırlanıyor. Rekabet kuruluna gerekli başvuruları yapan Toll Global Forwarding Türkiye pazarına verdiği önemi göstermiş oldu.  45 bin çalışanı bulunan Avustralyalı taşımacılık şirketi Toll Global Forwarding, hava, deniz ve kara ulaşımında dünyanın hemen hemen her kıtasında operasyonlar yürütüyor.
7 milyar dolar cirosu bin 100 ofisi var
 
Geçen yıl 7 milyar dolarlık ciro elde eden Toll Global'in deniz taşımacığındaki birimi Toll Shipping'nin ağırlığı Ro-Ro olmak üzere 20'den fazla gemisi bulunuyor. Hava kargo taşımacılığı yapan Toll Aviation'un filosunda ise irili ufaklı 35 uçak var. 1888 yılında kurulan Toll Global Forwarding'in operasyon coğrafyası da oldukça geniş. Hisseleri Nasdaq ve Avustralya borsalarında işlem gören Toll Global'in Kanada'dan Sri Lanka'ya Güney Afrika'dan İrlanda'ya kadar 55 ülkede bin 100 ofisi bulunuyor.
 
İsviçre' deki Türk yönetecek
 
Satın almalarla büyüyen Toll Global, 1995'ten beri farklı bölgelerde 22 şirketi bünyesine kattı. Geçen ay 10 milyon TL sermayeyle İstanbul'da Toll Global Forwarding Turkey adıyla şirket kuran Avustralyalı, firmanın başına da bir Türk'ü geçirdi. Toll Global'in İsviçre operasyonlarını yürüten Hakan Bicil, firmanın Türkiye yöneticisi oldu.
 
Kaynak:Hava Kargo Türkiye
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr