Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ANADOLU’NUN İHRACATI VİKİNG TRENİ İLE TAŞINACAK

ANADOLU’NUN İHRACATI VİKİNG TRENİ İLE TAŞINACAK

ANADOLU’NUN İHRACATI VİKİNG TRENİ İLE TAŞINACAK 06.06.2012

Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar AŞ, BALO, Anadolu’nun ihracatını, Karadeniz ve Baltık ülkelerine Viking Treni ile ulaştıracak. BALO ile JSC Litvanya Demiryolları arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

 
BALO Batı Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. ile JSC Litvanya Demiryolları arasında 10 Mayıs 2012 tarihinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta işbirliği mutabakatı imzalandı. İmza töreninde Litvanya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.
 
Söz konusu anlaşma ile Türk ihraç yükleri, Litvanya – Belarus - Ukrayna ülkeleri üzerinden Kombine Taşımacılık yapan “Viking Treni Projesi” hattına bağlanacak.
 
Viking Treni işbirliği ile Anadolu’dan Litvanya, Belarus, Ukrayna, Rusya ve Polonya’ya gidecek olan ihraç yüklerinin Samsun ve Derince limanları üzerinden daha düşük maliyet ve kısa sürede demiryoluyla ulaştırılması amaçlanıyor. Ayrıca, Türkiye’ye bu hat ile gelen yüklerin de yurt içinde dağıtımı ve Türkiye üzerinden Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerine transit geçişleri sağlanacak.
 
Türkiye’nin uluslararası taşımalarında demiryolunun payını arttırma, böylece nakliye maliyetlerini düşürerek çevreci taşıma modelleri geliştirme hedefi ile Aralık 2011’de kurulan BALO’nun iştirakçileri, Türk Ticaret hayatının çatı örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere 92 Oda, Borsa, organize sanayi bölgesi ve sektör dernekleridir.
 
Karadeniz ile Baltık Denizinin liman kentlerini demiryolu ile birleştiren Viking kombine taşımacılık treni, Litvanya, Ukrayna ve Belarus demiryolları, tahliye firmaları ve Klaipeda, Illichivsk, Odessa limanlarının ortak projesidir. Güzergâhı Ukrayna, Belarus ve Litvanya topraklarından geçen bu tren, Baltık bölgesinin konteyner deniz hatları ile Karadeniz, Akdeniz ve Hazar denizinin ulaşım sistemleri arasında bağlantı sağlıyor.
 
Sektöre öncülük etme vizyonu taşıyan BALO, Viking Treni işbirliği ile Türkiye ticaretine ivme kazandıracak ve Anadolu Sanayicisine ciddi ekonomik katkı sağlayacak yeni bir oluşumun sorumluluğunu üstleniyor.

Kaynak: Lojistik Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr