Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ECTA İSTANBUL’DA TOPLANDI

ECTA İSTANBUL’DA TOPLANDI

ECTA İSTANBUL’DA TOPLANDI 05.06.2012

Damla Alışan’ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu ECTA ( European Chemical Transport Association ) Yönetim Kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşti.

ECTA Yönetim Kurulu Alışan Lojistik ev sahipliğinde İstanbul’da toplandı.
 
Müşterilerine en üst seviyede hizmet sağlayabilmek için önemli çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştiren Alışan Lojistik; sektöre yönelik öncü bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.  Damla Alışan’ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu ECTA ( European Chemical Transport Association ) Yönetim Kurulu Toplantısı; 30 – 31 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.


Sektörde gerçekleştirdiği öncü hizmetler ve yatırımlar ile birçok ilke imza atan Alışan Lojistik; Avrupa’nın en büyük kimyasal taşımacılık derneklerinden olan ECTA’nın düzenli olarak gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısına bu sene ilk kez 30 - 31 Mayıs 2012 tarihleri kapsamında İstanbul’da ev sahipliği yaptı. 

Avrupa kimyasal madde lojistiği kapsamında; nakliyenin verimlilik, sağlık ve güvenlik standartlarını geliştirmeyi hedefleyen ECTA; Avrupa’nın 15 ülkesinden üst düzey yetkililerinin katılımıyla İstanbul’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleşti. Türkiye’nin Avrupa’ya uyum sürecinde önemli bir rol oynayan toplantı kapsamında; kimyasal madde taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firmaların sektörü iyileştirmeleri ve geliştirmeleri için görüşmeler yapıldı.
 

İki tam günlük toplantılar sonrasında Alışan Group yönetimi başta olmak üzere kamu ve özel sektörden yaklaşık 300 seçkin davetlinin katılımı ile kokteyl etkinliği düzenlendi. Kokteyl kapsamında Alışan Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Damla Alışan tarafından; ECTA’nın tanıtımı Avrupa’daki etkinliği, misyonu ve önemi ile ülkemizdeki yansımaları konularında kamuoyu ve sektörün aydınlatılmasına yönelik bir sunum gerçekleştirildi.
 
Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan sunumu kapsamında: “Alışan Lojistik olarak 27 yıldır lojistik sektörüne farklı çözümler üretmekteyiz. Kurulduğumuz günden itibaren özellikle kimya sektöründe hizmet vermekteyiz. Kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığımız, altyapımız ve başarılı bir çalışma modelimiz bulunmaktadır. Bu nedenle Avrupa’nın en büyük kimyasal taşımacılar derneğine üye olmaktan ve ECTA Yönetim Kurulu Toplantısı’na bu sene ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Alışan Lojistik olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve büyük bir titizlikle devam ettiğimiz çalışma azmimize ECTA’nın başarılı ekibi ile de devam ediyor olacağız.” dedi.
 
ECTA üyelerinin başlıca amaçları arasında; kimyasal taşımacılık operasyonlarına katılanların sağlık ve güvenliğini korumak için en doğru önlemleri almak, taşımacılık faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini en aza indirmek, kaynakları ve yakıtı verimli kullanmak, atıkları en aza indirmek ve operasyonların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almak, hizmet veren alt yüklenici, taşeron ve yıkama istasyonlarını destekleyerek yönetimde sorumluluğa teşvik etmek bulunuyor.
 
Alışan Lojistik

1985 yılında kurulan Alışan Lojistik, uzman kadrosu ile uluslararası lojistik hizmetleri konusunda sektöre yönelik talepler için farklı çözümler üretmektedir. Uluslararası taşımacılık, gümrükleme, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, dökme sıvı (likit) ve toz kimyevi madde taşımacılığı, yurtiçi dağıtım şirketin faaliyet gösterdiği alanlardır. Alışan Lojistik’in kalite çalışmaları, 2000’li yılların başında Toplam Kalite şemsiyesi altında toplanmış ve sırasıyla; Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, EFQM Mükemmellik Modeli uygulamalarıyla geliştirilmiştir.


Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr