Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO,BULGARİSTAN’DA YENİ BİR İŞTİRAK AÇIYOR

GEFCO,BULGARİSTAN’DA YENİ BİR İŞTİRAK AÇIYOR

GEFCO,BULGARİSTAN’DA YENİ BİR İŞTİRAK AÇIYOR25.05.2012

GEFCO Grup Orta ve Doğu Avrupa’daki varlığını Bulgaristan’ın Sofya şehrinde hizmet vermeye başlayan yeni iştiraki ile güçlendiriyor.

 
Coğrafi konumu nedeniyle Bulgaristan iştiraki, Batı Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu arasında bir köprü görevi görecek ve Avrupa içindeki otomotiv lojistiği akışını hızlandıracak. GEFCO Bulgaristan’ı Aleksander Raczynski yönetecek.
 
GEFCO otomotiv lojistiği alanındaki tecrübesini  Bulgaristan’a taşıyor
 
2011 senesinde kurulan GEFCO Bulgaristan, kurulduğu tarihten bu yana otomotiv lojistiği sektörü de dahil olmak üzere bir çok sektöre yönelik kapsamlı bir dizi hizmet sunuyor.
 
GEFCO iştiraki Sofya’nın güneydoğusunda çok kısa sürede bir otomotiv merkezi açtı. Bu merkezde araçlar dağıtımdan önce biraraya getiriliyor. GEFCO Bulgaristan ilk anlaşmasını Peugeot’nun Bulgaristan’daki resmi ithalatçısı Sofia France Auto (SFA) ile imzaladı. GEFCO Bulgaristan, SFA tarafından iç pazarda satışa sunulan araçların dağıtımına yönelik olarak SFA’nın tek lojistik ortağı. İştirakin diğer müşterileri arasında Citroën, Volkswagen ve General Motors yer alıyor.
 
GEFCO Bulgaristan, yakın gelecekte Bulgaristan ile Orta ve Uzakdoğu arasındaki denizyolu bağlantısı da dahil tüm denizaşırı faaliyetlerini geliştirmeyi hedefliyor.
 
Stratejik kavşaklar ve GEFCO ağının önemli bir uluslarası merkezi 
 
Ocak 2012’de Avrupa’ya yeni güzergahlar ve akışlara yönelik hizmet vermeye başlayan Bulgaristan iştirakı özellikle Fransa’nın Marckholsheim ve Blyes, Çek Cumhuriyeti’nin Kolin, Slovakya’nın Trnava, İtalya’nın Atessa ve Türkiye’nin de İzmit şehrinden akışlara ağırlık verecek.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Aleksander Raczynski, "Coğrafi konum olarak Romanya ve Türkiye iştiraklerinin arasında yer alan GEFCO Bulgaristan, bu ülkeler arasında yakın işbirliği olmasını sağlıyor ve Avrupa’ya yönelik ticari trafiği destekliyor.” dedi.
 
Kaynak:Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr