Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / AB CER HEYETİ, TCDD’NİN KONUĞU OLDU

AB CER HEYETİ, TCDD’NİN KONUĞU OLDU

AB CER HEYETİ, TCDD’NİN KONUĞU OLDU09.04.2012

Avrupa Demiryolları ve Altyapı Şirketleri Topluğu (CER) İcra Müdürü Dr. Libor Lochman ve Kıdemli Politika Uzmanı Matteo Mussini, 5 Nisan 2012 tarihinde TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ı ziyaret etti.

Ziyarette, CER Heyeti ile Marmaray, Yüksek Hızlı Tren hatları ve projeler, Bakü-Tiflis-Kars Hattı, TCDD’nin gelecek yıllardaki kurumsal reformu, TCDD-CER İşbirliği konuları ve TCDD’nin CER üyelik kategorisi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Bilindiği gibi, Avrupa Demiryolları ve Altyapı Şirketleri Topluğu (CER) merkezi Brüksel’de bulunan ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. CER’in amacı; Avrupa Birliğinin ulaştırma alanındaki eylem ve orta ve uzun vadeli politikaları ile ilgili tüm konularda çalışmalar yapmak, özellikle de demiryolu sektörü bakış açısıyla bu meselelerle ilgili sorunları analiz etmek, çözümler üretmek ve çözümlerin uygulanmasını sağlamaktır. Temel hedefi, bütünüyle demiryolu taşıma sektörünü ilerletmek ve geliştirmektir.
 
CER üyeleri arasında, AB’ye üye ülkelerin demiryolu idareleri, AB ile yakın işbirliği içinde olan Norveç, İsviçre gibi ülkeler ve de   AB’ye katılım için hâlihazırda gerekli süreçleri geçirmekte olan toplam 76 büyük demiryolu kuruluşu/ altyapı şirketi vardır.
 
Kuruluşumuz CER’e, 2007 yılı başında gözlemci statüsüyle, 2009 yılında ise yapılan statü değişikliğiyle asıl üye olmuştur.

Kaynak:TCDD

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr