Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İSKENDERUN LİMANINA İKİ VİNÇ GELDİ

İSKENDERUN LİMANINA İKİ VİNÇ GELDİ

İSKENDERUN LİMANINA İKİ VİNÇ GELDİ28.03.2012

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, "İskenderun'da çalışmalar devam ediyor. Limanda konteyner terminali kurulması çalışmaları var ve iki tane vinç bu sabah limana geldi" dedi.


İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, deniz ulaşımı açısında Suriye konusunda çok hassas hareket ettiklerini söyledi.

Suriye'ye en yakın sınır illerinden biri olan Hatay'da kara ulaşımında nakliyeciler büyük sıkıntı yaşarken, deniz ulaşımında da aynı sıkıntıların yaşanmaması için hassas hareket ediliyor.
İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, "Şu ana kadar Suriye'den bize bildirilen bir şikayet yok. Dolayısıyla bu konuda fazla spekülasyon yakmak istemiyoruz.
 
 
Balıkçıların oraya kadar gidip geldiğini duyuyoruz ve bir sıkıntı olmadığın işitiyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın Türk vatandaşlarımızın da bu konuda talimatı var. Bundan sonraki gidiş dönüşlerde daha hassas hareket etmeleri konusunda uyarılar yapılıyor. Bizlerde Suriye güzergahını kullanan işletmeleri uyarıyoruz." dedi.
 
Kavsak, "Şu ana kadar İskenderun'dan deniz yolu ile Suriye'ye gidip de sıkıntı yaşandığı konusunda bizlere bir bilgi gelmedi" şeklinde konuştu.
 
İskenderun Limanı'nın güçlü bir firma tarafından devralındığını ve bu özelleşmenin İskenderun ekonomisine olumlu yansıyacağını belirten Kavsak, "Limak firması, limanın yüzde 20'lik işletme hakkını İtalyan firmasına verdi. Şu an limana çok büyük kapasitede konteyner terminali kurulması çalışmaları var ve iki tane vinç bu sabah limana geldi. Bu da sürecin ne kadar hızlı ilerlediğini gösteriyor. Limanın önümüzdeki süreçte daha da gelişmesi bekleniyor." ifadesini kullandı.
 
Kaynak:Deniz Haber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr