Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GOOSE, EKONOMİ EKSPRES İLE İDDİALI

GOOSE, EKONOMİ EKSPRES İLE İDDİALI

GOOSE, EKONOMİ EKSPRES İLE İDDİALI16.03.2012

Goose Uluslararası Taşımacılık, geçen yıl vermeye başladığı ‘Ekonomi Express’ hizmetiyle firmaların hızlı kurye maliyetlerini yarı yarıya düşürdü.

Yurtdışına yönelik hava kargo ve hızlı kurye hizmetleri veren Goose Uluslararası Taşımacılık, geçen yıl vermeye başladığı ‘Ekonomi Express’ hizmetiyle firmaların hızlı kurye maliyetlerini yarı yarıya düşürdü. Bu hizmet kapsamında havayolu yanında diğer ulaşım araçlarından da yararlanan Goose, Avrupa’ya iki ila dört gün içinde ürün teslimatı yapabiliyor.
 
Türkiye’de kurye ekspres ve hava kargo hizmetlerini birlikte üreten, bu çapta tek şirket olduklarını belirten Goose Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Burak Kanat, “Başlangıçta ağırlıklı olarak kimya sektöründe faaliyet gösteren kardeş şirketlerimize taşıma hizmeti verdik, onların denizyolu taşımacılıklarını yaptık. Şu an ise sadece kurye ekspres ve hava kargo işleri yapıyoruz. Artık faaliyetlerimizin çok küçük bir kısmını kardeş şirketlerin yükleri oluşturuyor” dedi. Rakiplerinden farklı olarak İzmir-İstanbul’un yanında İzmir’den yurtdışına direkt uçuşlar da yapabildiklerini vurgulayan Kanat, “Bu da müşterilerimize çok ciddi bir zaman tasarrufu sağlıyor. Ağırlıklı olarak kozmetik ve boya sektörlerine hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz arasında BASF, DYO, Kansai Altan gibi sektörünün dev kuruluşları var. Müşterilerimize tehlikeli madde taşımasıyla ilgili danışmanlık hizmeti de veriyoruz” diye konuştu.
 
Firmalar için verimlilik ve maliyet konularının öneminin her geçen gün artığına dikkat çeken Kanat, “Bu da kurye ekspres hizmetlerinde bizi daha farklı arayışlara itti. Geçen yıl Ekonomi Ekspres adıyla yeni bir hizmet başlattık. Aciliyeti olmayan ama hızlı gitmesi istenen yükleri Avrupa’ya iki ila dört gün içinde teslim ediyoruz. Buna karşılık navlun maliyeti de yarı yarıya düşüyor. 1 kilogramdan 200-300 kilograma kadar bu hizmeti verebiliyoruz. Bunu da uçak yanında diğer ulaşım alternatiflerini de devreye sokarak sağlıyoruz” dedi.
 
DÜNYA ÇAPINDA YAYGIN OFİS AĞINA SAHİP
 
Dünyanın her yerine tehlikeli madde taşıdıklarını söyleyen Kanat, yaygın bir ofis ağına sahip olduklarını belirtti. 2010 yılında Fransa ve Almanya’nın Köln kentinde ofis açtıklarını kaydeden Kanat, “Bu yıl Hintli ortağımızla Almanya’daki ikinci ofisimizi Frankfurt’ta açacağız. Bunlar dışında Hindistan, ABD, İngiltere, Dubai, Nepal, Sri Lanka, Kanada ve Singapur’da ofislerimiz mevcut” diye konuştu.
 
Kuruluşlarının ardından kısa bir süre sonra FIATA ve UTIKAD üyesi olduklarını da belirten Kanat, “2008 yılı nisan ayında IATA üyeliğimizin onaylanmasının akabinde dünyanın her havalimanına Gosse adı altında Hava Kargo ve Kurye Express taşımacılığına başladık. İzmir merkez ofisimiz; Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 380 metrekare kapalı alan üzerinde kurulu. Bunun 580 metrekaresi ofis ve 800 metrekaresi depo alanı olarak kullanılıyor. Depo alanımızda tam donanımlı tehlikeli madde odası mevcut. Yangın ve hırsız alarm sistemleriyle güvenlik en üst düzeyde” dedi.
 
Merkez binası yanında Bornova’da operasyon ofisine sahip olduklarını dıle getiren Kanat, “Manisa, Kemalpaşa, Pınarbaşı ve İzmir şehir içi bölgelerine olan yakınlığı ve havaalanına olan ulaşım kolaylığı nedeniyle; geç saatlerde toplanan gönderilerinizin aynı gün çıkışını sağlayarak, esnek servis ve toplama zamanı seçenekleri sunuyoruz. Adnan Menderes Havalimanı ofisimiz; hava kargo ve kurye express gönderileri için havaalanı operasyonlarında kolaylık sağlamak amacıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı Kargo Binası'nda hizmet veriyor. Asya ve Avrupa yakalarındaki İstanbul ofislerimiz ise havalimanlarına yakınlıkları ve İstanbul'daki operasyon olanakları ile hava kargo ve kurye taşımacılığı hizmetlerini başarıyla sürdürüyor” diye konuştu.
 
Kaynak:Hava Kargo Türkiye
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr