Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO’NUN LOJİSTİK ALANINDA YENİ İŞ ORTAĞI : ALPARGATAS

GEFCO’NUN LOJİSTİK ALANINDA YENİ İŞ ORTAĞI : ALPARGATAS

GEFCO’NUN LOJİSTİK ALANINDA YENİ İŞ ORTAĞI : ALPARGATAS 15.03.2012

Alpargatas firmasının Gefco ile imzaladığı sözleşme gereğince firmanın Avrupa ve Orta Doğu'ya yönelik tüm denizaşırı nakliyat  ve nakliye sırasındaki tüm gümrük işlemleri Gefco tarafından gerçekleşecek.

 
GEFCO, ünlü Havaianas markasının yaratıcısı tanınmış sandalet üreticisi Alpartagas’a özel bir çözüm geliştirdi.

 
Alpargatas firmasının Gefco ile imzaladığı sözleşme gereğince firmanın Avrupa ve Orta Doğu'ya yönelik tüm denizaşırı nakliyat  ve nakliye sırasındaki tüm gümrük işlemleri Gefco tarafından gerçekleşecek.

Alpargatas’ın uluslararası genişlemesini destekleyecek, özel olarak uyarlanmış bir çözüm Nisan 2011’den bu yana iş ortağı olan Alpargatas ve GEFCO,  Alpargatas’ın deposunun Fransa’nın Marsilya bölgesine taşınmasının ardından en uygun gümrük çözümünü bulmak için bir araya geldiler.

 
GEFCO Brezilya Ağustos 2011’den bu yana, meşhur Havaianas sandaletlerinin Brezilya’dan hem Marsilya limanına hem de Avrupa ve Orta Doğu’nun diğer limanlarına yapılan tüm denizaşırı nakliyat işlemlerini yürütürken Alpargatas’ın Avrupa limanlarına giriş için gerekli tüm resmi gümrük işlemleri de GEFCO tarafından yürütülüyor.
İşletmeleri daha da rekabetçi hale getiren benzersiz deneyim Alpargatas ile yakın bir çalışma yürüten GEFCO; öncelikle firma için özel olarak düzenlenmiş bir gümrük ve vergi müşavirliği çözümü geliştirdi.


Müşterilerine en iyi hizmeti sunmak amacıyla GEFCO’nun Brezilya ve Fransa ekiplerinin bir araya gelerek en kapsamlı çözüm için ortaklaşa çalıştıklarını ifade eden Sektör Yöneticisi Ekaterini Kranioti; GEFCO’nun en önemli önceliğinin müşterileri için değer yaratmak olduğunu belirtti.

Müşterilerinin deniz aşırı nakliye hizmetlerinin yanı sıra, onlara Gümrük ve Vergi Müşavirliği danışmanlığı da sunduklarını belirten Kranioti; Alpargatas’a sundukları bu hizmet sayesinde şirketin temel ticari faaliyetlerine odaklanmasını sağladıklarını ifade etti.

Kabul görmüş deneyim

Kıtalar arası dolaşım alanında uzmanlığa sahip olan GEFCO, zaman içinde önemli ölçüde değişen ve ülkeler arasında farklılık gösteren resmi idari muameleleri ve genellikle karmaşık nitelikte olan mevzuat gerekliliklerini yürüterek işletmelerin uluslararası ölçekte büyümesine destek sağlıyor.


1970 yılından beri yetkili gümrük komisyoncusu olan GEFCO, Gümrük ve Vergi Müşavirliği alanlarında uzman incelemesi ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.
GEFCO, müşterilerine onlara özgü bir uzmanlık tedarik eder, sıfır riske ulaşabilmeleri için güvenli olduğu kadar da basit süreçlerin uygulanmasında onlara destek olur ve uluslararası mevzuatların getirdiği avantajlardan faydalanmalarını sağlıyor. AB içinde mal ticaretine ilişkin Intrastat beyannameleri ile uyum sağlanmasını da garanti altına alıyor.

AEO (Authorised Economic Operator) Belgesi'ne sahip olan GEFCO;  uluslararası müşterilerinin tümüne yüksek kalitede, güvenilir gümrük ve vergi hizmetleri sunuyor.

GEFCO’nun danışmanlık süreci 4 aşamayı kapsıyor

•         Gümrük işlemleri ve KDV denetimi: fiziksel ve bilgisayar ortamındaki akışların organizasyonu, sorunların belirlenmesi;
•         Müdahale önerisi: “sıfır gümrük ve vergi riski” olması ve optimizasyon olanaklarından faydalanabilmek için şirketin konularına uyarlanmış çözümler;
•         İmkanların ve süreçlerin seferber edilmesi: müşteri içindeki değişim doğrultusunda destek sağlayarak veya gümrükten çekme işlemleri ile vergi ve döküm beyanlarını yaparak;
•         Performans takibi ve sürekli gelişme.

Kaynak:Lojistik Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr