Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / FİLYOS LİMANI İÇİN YAKINDA İHALE VAR

FİLYOS LİMANI İÇİN YAKINDA İHALE VAR

FİLYOS LİMANI İÇİN YAKINDA İHALE VAR13.03.2012

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Vadisi'ne yapılacak olan liman için Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, engel kalmadığını belirtti.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Vadisi'ne yapılacak olan liman için engel olmadığını belirerek, Zonguldak ve Çaycuma için mutlu bir haber olduğunu ifade ederek, limanın zaman ve süreç çerçevesinde ihaleye çıkarılarak yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını söyledi.

Gülşen, “Yaklaşık 9 senedir Genelkurmayımızın Filyos Liman Projesi'nin yap-işlet-devret modeli ile ilgili yazının Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı'nca dün itibari ile olumlu olarak yazıldığını yazının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal ve Yapısal Değerlendirmeler Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini genel müdürlükten bunu yönetim kurulu olarak gündeme aldığını ve dolayısıyla imar planlarının Bakanımızın onanmasından sonra ilgili kurumlara gönderilerek Filyos Limanımızın yap-işlet-devret modülüne göre ihale çıkartılmasında önünde hiçbir engel kalmamıştır. Bu süreç içerisinde başta milletvekillerimize, devletimizin valisine, yerel idarecilerimize ve bütün ilgi duyanlara çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu sorun 9 senedir liman projesi için engeldi. Bu yazının bu şekilde çıkması bizim için mutluluk kaynağı olmuştur. Devlet Hava Meydanları İşletmeliği tarafından da inşallah yakın zamanda ihaleye çıkartılması içinde umut ediyoruz. Süreç, zaman biraz ağır gidiyor ama olumlu ve temkinli gidiyor çünkü çok büyük ve önemli proje olduğu için adımlarda dikkatli atılmaktadır. Ben bundan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Siyasilerime, Valimize ve Kaymakamımıza ilgili kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: DenizHaber

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr