Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN LOJİSTİK DEPOLAMADA ATILIM YAPIYOR

OMSAN LOJİSTİK DEPOLAMADA ATILIM YAPIYOR

OMSAN LOJİSTİK DEPOLAMADA ATILIM YAPIYOR 27.02.2012

Omsan Lojistik, bu yıl İstanbul Avrupa Yakası'nda 30 bin m2'lik yeni bir depo hizmete açacak. Omsan ayrıca artan tekstil müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere 3 milyon adet stoklama yapacak yeni bir tekstil otomasyon sistemi kurmak için çalışmalarını da sürdürüyor.  Toplam 150 bin m2'lik 12 adet deposunda hızlı tüketim ürünleri (FMCG), otomotiv, telekomünikasyon, inşaat, petrokimya, elektronik, gıda ve tekstil sektörlerine depolama ve elleçleme hizmeti veren Omsan Lojistik, depolarında yıllık yaklaşık 1 milyon palet ve 5 milyon koli elleçlemesi gerçekleştiriyor. Omsan Lojistik, depolarında barkod kontrollü süreçler ile operasyonlar için gerekli FIFO, FEFO, LIFO, Lot Takibi, Seri No Takibi, Üretim Tarihi, Son Kullanma Tarihi kriterleri ile çalışırken, müşterilerine 7/24 esasına göre web tabanlı stok bilgisi, güvenlik, uluslararası uygun yangın emniyeti hizmetleri ile tüm kaza ve doğal afetlere karşı sigorta uygulamaları sunuyor.

MÜŞTERİYE SUNULAN AVANTAJ

Konuyla ilgili Omsan Lojistik'ten yapılan açıklamada, müşterilerinin antrepoların serbest depolarla aynı binada olmasının verdiği avantaj ile ara nakliye için ek ödeme yapmak zorunda kalmadığı belirtiliyor. Açıklamada, Omsan Lojistik'in İstanbul Tuzla Depo'sunda serbest depo ile aynı binada Dilovası ve Erenköy Gümrüğü'ne bağlı antrepoları ile Kıraç Deposu'nda Ambarlı ve İzmir Deposu'nda Alsancak Gümrüğü'ne bağlı antrepoları bulunduğu bilgisi verildi.

Omsan'ın dağıtım organizasyonunda yeterli sinerjiyi oluşturmayı başardığı belirtilen açıklamada, Omsan'ın müşterilerine ait ürünlerin depodan yapılan dağıtımlarını kendi iç organizasyonunda yöneterek ortak kaynak kullanımı ve esnek çalışma stratejisi uyguladığı belirtildi. Böylece Omsan müşterilerinin kendi operasyon sorumluları dışında depo ve dağıtım işleri için farklı kişilerle irtibat kurmak zorunda kalmadığının altı çiziliyor.

30 BİN METREKARELİK YENİ DEPO YAPILACAK

Omsan'ın açıklaması şöyle devam ediyor: "Omsan, tecrübeli kadroları ile müşterilerinin depolarını yerinde yöneterek müşterilerinin maliyetlerinin azaltmasını sağlayarak verimli iş sonuçlarına imza atıyor. Tam sistem entegrasyonu ile ortak platformlarda belirlenmiş performans kriterleri ile müşterilerinin depolarını fiziksel ve sistemsel olarak verimli hale getiriyor. Depodan dağıtım hizmetlerini de üstlenen Omsan, ortaklıkta gerçekçi iş sonuçları üretmesi ile müşteri yöneticilerinin ana işlerine odaklanmalarını kolaylaştırıyor. İstanbul (Anadolu), Ankara, İzmir, Bursa depolarına ilave olarak özellikle İstanbul Avrupa Yakası'ndaki müşterilerine hizmet vermek üzere 15 bin m2'lik yeni bir depoyu daha hizmete açan Omsan, 2011'de hizmete açtığı Mersin, Orhanlı depoları ile müşteri taleplerini hızlı bir şekilde karşılıyor. Buna ilaveten Omsan, 2012 yılı içinde, Avrupa Yakası'nda 30 bin m2'lik yeni bir depoyu daha açmayı planlıyor. Birçok sektöre depolama hizmet sunan Omsan Lojistik, özellikle artan tekstil müşterilerinin taleplerini karşılamak üzere 3 milyon adet stoklama yapacak yeni bir tekstil otomasyon sistemi kurmak için çalışmalarını da sürdürüyor."

 
Kaynak:Transport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr