Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA MEHMET FATİH OLCAY ATANDI

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA MEHMET FATİH OLCAY ATANDI

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA MEHMET FATİH OLCAY ATANDI24.02.2012

Mehmet Fatih OLCAY, 16 Şubat 2012 tarih ve 28206 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı'na atanmış olup 21 Şubat 2012 Pazartesi günü görevine başlamıştır.
 
Mehmet Fatih OLCAY, 1959 İstanbul doğumlu olup,  orta öğrenimi Ankara'da tamladıktan sonra girdiği Kara Harp Okulu Makine Mühendisliği Bölümü'nü derece ile bitirmiştir.
 
Mühendislik eğitimin yanı sıra motor işletme bakım, uçak ve helikopter bakım yöneticiliği, uçak ve helikopter pilotluğu, uçuş öğretmenliği, aletle uçuş ihtisası, teknoloji yönetimi, risk analizi, lojistik yönetimi, kalite yönetimi, yönetim ve organizasyon çözümleri gibi aldığı çok sayıda eğitimi de derece ile tamamlamıştır.
 
TSK'da yaptığı görevler kapsamında; Bakım Birlik Yönetimi Uçuş Öğretmenliği, İkmal, Bakım ve Sistem Yönetimi, Havacılık görevlerinin planlaması, arama kurtarma harekâtı ile hava sahasının kontrolünün sevk ve idare edilmesi, kaza-kırımların incelenmesi ve değerlendirilmesi, uçuş ve yer emniyet hizmetleri, Hava Araçlarının ( İnsansız Hava Araçlar Dâhil ) işletme, bakım, idame ve sistem yönetimi, iç güvenlik harekât merkezi havacılık planlaması, havacılık tedarik ve modernizasyon projelerinin Lojistik Destek Planlarının hazırlanması, Savunma Sanayi Kuruluşları gibi şirket ve kurumlar ile ikmal bakım ve idare konusunda proje yönetimi, temel yönetim organizasyonunun analizi, personel ve malzeme kadrolarının reorganizasyonu konularında üst düzey yönetim kademelerinde, kurul ve çalışma grubu başkanlıklarında bulunmuştur.
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih OLCAY'ın bugüne kadar almış olduğu görevler şu şekildedir:

1981 yılında Topçu ve Füze Okulu Gösteri ve Tatbikat Alayı Topçu Batarya ve Karargâh Bölük Komutanı ve Öğretim Kurulu motor ders öğretmeni olarak başladığı görevini, 1983 yılında aldığı Uçak Pilotluğu Temel Eğitimin ardından K.K.Hava Ulaştırma Grubu, Servis ve Bakım Bölük Komutanı olarak sürdürmüştür.
 
1992 yılında getirildiği 3. Ordu Hava Alayı Karargâh Bölük Komutanlığı'nın ardından Kara Havacılık Okulu ve Eğitim Merkezi Meydan Harekât Tabur ve Bakım Tabur Komutanlıkları yapmıştır.
 
2001 yılında Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Ana Malzeme İkmal Şube Müdürlüğü, 2003 yılında Malatya Kara Havacılık Alay Komutan Yardımcılığı, 2004 yılında Malatya 2. Ordu, Kara Havacılık Şube Müdürü görevlerine getirilmiştir.
 
2007 yılında K.K.K. Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı Havacılık Denetleme Üyesi seçilmiş, ardından 2008 yılında K.K.Lojistik Komutanlığı Hava Araçları Sistem Yönetim Daire Başkanlığı'na getirilmiştir.
 
2009-2010 yılları arasında K.K.K. Havacılık Denetleme-Değerlendirme, Kaza Kırım, Uçuş ve Yer Emniyet Kurul Başkanı olarak görev yapmıştır.
 
Gerek eğitim gerekse meslek hayatı boyunca başarı, çok sayıda üstün başarı ve takdir belgeleri ile ödüllendirilen Mehmet Fatih OLCAY, İngilizce bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.
 
Kaynak: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr