Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / HATAY’A LOJİSTİK KÖY YAPILIYOR

HATAY’A LOJİSTİK KÖY YAPILIYOR

HATAY’A LOJİSTİK KÖY YAPILIYOR17.02.2012

Hatay Lojistik Master Planı tanıtım toplantısı Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Ergin, “Karşılıklı istişareler ile bu hizmetlerin Hatay’a kazandırılması sevindirici” dedi

Hatay Valiliği, Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Master Planı’nın yanı sıra, kente yapılması düşünülen İl Afet ve Acil Durum Yönetim ve Koordinasyon Merkezi ve İl Özel İdaresi Yeni Hizmet Binası konusunda yapılan çalışmalar ele alındı.
 
Toplantının açış konuşmasını yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, İskenderun Limanı merkezli bir Lojistik Köy kurulması için Master Plan çalışmalarını başlattıklarını hatırlatarak "Yaklaşık 17 aydır yapılan çalışmalar sonunda bitti. Bugün bu toplantıda, bundan sonra il olarak takip etmemiz gereken aşamalar nelerdir, projenin detaylarında neler yer almaktadır gibi konuları ele alıyoruz" diye konuştu.
Daha sonra master planı çalışmasını yürüten Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, plan ve İskenderun merkezli kurulacak Lojistik Köy’ün bölgeye ve ülkeye katacağı değerler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Yıldıztekin, İskenderun Limanı’nın devreye girmesi ile bölgede büyük bir canlılık yaşanacağını belirterek, "Lojistik Köy ve Destek Merkezi ile İskenderun’un ulusal ve uluslararası taşımacılıkta pazar payı arttırılacak, Asya, Avrupa ve Akdeniz bölgelerinin kesiştiği bölgemizde, küresel rekabet avantajı oluşturulacaktır. Yine burası sayesinde Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde GAP Projesi çerçevesinde oluşacak tarıma dayalı endüstriyel ürünlerin hammadde ve yarı mamul ihtiyaçlarının karşılanmasında ve buralarda üretilecek ürünler için bir giriş-çıkış kapısı olacağı için oldukça önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.
Toplantının son bölümünde değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, emeği geçen herkese teşekkür ederek "Karşılıklı istişare ile bu hizmetlerin ilimize kazandırılması sevindirici. Bu noktada önemli çalışmalar yapılıyor. Bugün konuştuğumuz bu konuların hepsi, bu şehrin gecikmiş adımlarıdır. Gerek Lojistik Merkez, gerekse İl Afet ve Acil Durum Yönetim ve Koordinasyon Merkezi, bütün bunlar bizim ihtiyacımız olan şeyler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu
Kaynak: Hizmetix
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr